Bakan Özhaseki'den Batılı ülkelere: Kan ve nifak götürdünüz

Bakan Özhaseki'den Batılı ülkelere: Kan ve nifak götürdünüz

​Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Batının İslam coğrafyasında yaptığı katliamlara işaret ederek, "Demokrasiyi geliştirmek istiyoruz,, onun için geldik buraya' diyorlar. Bela, kan, ayrılık, nifak götürdünüz oralara." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak'ın İdil ilçesinde yapılan 8 park, bir mesire alanı, altyapı, sokak sağlıklaştırma ve meydan düzenlemelerini içeren yatırımların toplu açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, açılışların hayırlı olması temennisinde bulundu.

PKK’nin herkesin başına kâbus gibi çöktüğünü belirten Özhaseki, "Gittiğim birçok yerde insanlar akşam evlerine baskınlar yapılarak, çoluk çocuğun önünde dayak yediklerinden bahsediyorlar. Belalardan, kötülüklerden bahsediyorlar, Çocuklarının nasıl dağa götürüldüklerinden bahsediyorlar. Doğrusu bunu tezgâhlayanların hepsi Ankara'da, İstanbul'da oturuyor keyif yapıyorlar. En lüks lokantalarda yiyip, içiyorlar ama buradaki garibanın çocuğuna dağı gösteriyorlar sonra da onların ölmelerine sebep oluyorlar. Gelip buradaki Kürt halkının dertlerini söyleyeceklerine terör örgütünün sözcülüğünü yapıyorlar." diye konuştu.

"Kimse gelip size efelik yapamayacak"

Hiç kimsenin artık silahla rüşvet toplayamayacağına vurgu yapan Özhaseki, “Bundan sonra hiç kimse gelip size efelik yapamayacak. Silahla rüşvet toplayamayacak, haraç alamayacak. Baskı yapamayacak. Asla bunlar yaşanmayacak bu topraklarda." ifadelerini kullandı.

Şırnak'ta 50 bine yakın konutun “terör” dolayısıyla hasar gördüğünü anımsatan Özhaseki, zararların tazmin edilerek, il genelinde 11 bin civarında ev yaptıklarını anlattı.

Türkiye'nin deprem kuşağında olduğuna da işaret eden Özhaseki, "Nüfusumuzun yüzde 71'i Şırnak ilinin de önemli bir kısmı deprem bölgesinde böyle bir zorluğumuz var bizim." diye konuştu. 

"Toplumumuzu bölmek için ellerinden gelen her türlü kötülüğü yapıyorlar"

"Ey Amerika 10 bin kilometre öteden buraya neden geldiniz?" diye soran Özhaseki, şöyle devam etti:

"Ey Amerika niye geldin buraya? Fransa ne işin var burada? AB ülkeleri ne yapıyorsunuz burada niye geldiniz? Komşuluğunuz mu var, akrabalığınız mı var, ortak bir tarihiniz, geçmişiniz mi var ama bizde bunların hepsi var. Biz elbette buradakilerle beraber kol kola olacağız. Siz niye geliyorsunuz buraya? 'Demokrasiyi geliştirmek istiyoruz, insan hakları gelişsin istiyoruz, onun için geldik buraya' diyorlar. Bana söyler misiniz? Hangi gittiğiniz yere insanlık götürdünüz siz? Nerede demokrasiyi geliştirdiniz? Nereye iyilik ve huzur götürdünüz? Bela, kan, ayrılık, nifak götürdünüz oralara. Kendileri bir arada durmak için çırpınıyorlar ama bizim toplumumuzu bölmek için de ellerinden gelen her türlü kötülüğü yapıyorlar."

"Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim"

Özhaseki, "Kardeş olmaya devam edelim. Birbirimizi sevelim, kol kola girelim aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Yavrularımızı, gözümüzün nuru evlatlarımızı dağa götürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. O yavrularımızı ölüme terk etmeyelim. Kim ki fitne tohumları ekmek istiyor, onu kovalım kapımızdan. Biz de sizlere hizmet edelim, gayret edelim neticesinde güzel işler ortaya çıksın." ifadelerini kullandı.

Bu bölgelerdeki belediyelerin, paraları Kandil'e aktardıklarını belirten Özhaseki, seçimle gelmenin kimseye suç işleme özgürlüğü vermeyeceğini aktardı.

Konuşmasının ardından Özhaseki'ye plaket ve hediye takdim edildi.

Törende Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile Şırnak Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turan Bedirhan da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından toplu açılış kurdelesi kesilerek, yatırımlar hizmete sunuldu.

Daha sonra ilçedeki esnafı ziyaret ederek çay içen Özhaseki, buradan Aile Destek Merkezine giderek, el sanatları, okuma yazma, resim bölümlerinde eğitim gören öğrencilerle buluştu.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi Parkı'nın açılışını yaparak, parktaki vatandaşları selamlayan Özhaseki, Turgut Özal Mahallesi’nde yapılan konutları da ziyaret ederek, örnek dairedeki bir aileyle bir süre sohbet etti. (Ahmet Uçar – İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler