Bakan Özhaseki’den Baykal’a sert tepki

Bakan Özhaseki’den Baykal’a sert tepki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın “Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın." sözlerine sert tepki gösterdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odası (GESOB) tarafından federasyon ve oda başkanlarının katılımıyla düzenlenen “ADAPTESK” projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Sabah saatlerinde havayolu ile Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte çeşitli temaslarda bulunacak. İlk olarak GESOB tarafından federasyon ve oda başkanlarının katılımıyla düzenlenen “ADAPTESK” projesinin tanıtım toplantısına katılan Özhaseki, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın dün Trabzon’da anayasa değişikliği ile ilgili yaptığı “Eğer böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın.” açıklamasına tepki gösterdi.

"Sapık herhalde, ne dediğini de Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor"

Toplantıda esnaf ile bir araya gelen Özhaseki, isim vermeden yaptığı konuşmasında, “Haşa dün birisi saçmalamış. Öyle 'peygamberi bile azdırır' diye. Sapık herhalde, ne dediğini de Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor. Öyle tuhaf laflar ediyorlar.” dedi.

Özhaseki, Türkiye'de mevcut sistemin artık yürümediğini belirterek, “Avrupa bizim bu yaşadıklarımızı yaşasaydı altından kalkamazdı.  Avrupa'ya bakın iki tane gösteri olsa hemen olağanüstü hal ilan ederler. Ufacık bir şey olsa ödleri kopar. Dayanıksızdırlar, mikroba karşı dayanıklı değillerdir. Hijyenik büyümüşlerdir. Ama biz her türlü sıkıntıya karşı hamdolsun gücümüzü gittikçe arttırarak çok dinamik bir halde devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sistemin çift başlılıkla yürümediğini belirten Özhaseki, “Geçtiğimiz günlerde yaşananları zikredecek değilim. Ama iki cümle önümüzdeki referandumla ilgili beyan etmek istiyorum. Bu 18 maddeyi de size sayacak değilim. Ama bu 18 maddenin getirilmesinin altında yatan 2-3 gerçeği de mutlaka söylemem gerekli. Birincisi çift başlılık yürümüyor. Zamanında vesayet rejimi özellikle de birbirlerini dengelemesi için milletin seçtiklerine güvenmediğinden kenarda bir başka yedek olarak birilerini tutarlar ve diğer tarafta şimdi her türlü yetkiye haiz şu andaki yasalarımıza göre ve hiçbir şeyden de sorumlu olmayan Cumhurbaşkanlığı Sistemi var. 60, 61 Anayasası'nda bir paragrafta sayılan cumhurbaşkanın yetkisi 82 anayasası geldiğinde Kenan Evren tarafından tam 2,5 sayfaya çıkartılıyor. Her işi yapar diyorlar.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.