Bakan Sarıeroğlu: Eski hükümlüleri de kadroya alacağız

Bakan Sarıeroğlu: Eski hükümlüleri de kadroya alacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kamuda ve belediyelerde çalışan eski hükümlülerden terör ve çocuk istismarına bulaşmamış eski hükümlülerin de kadroya alınacağını açıkladı.

Bazı programları çerçevesinde Malatya’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçen taşeron işçilerle bir araya geldiği toplantıda, eski hükümlülerin kadroya geçişleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Buradan ilk defa açıklıyorum.” diyerek söze başlayan Bakan Sarıeroğlu, “Taşeron işçilerle ilgili süreç 2 Nisan’a kadar devam edecek, sonra terörle bağlantısı olmayan, cinsel saldırı, çocuk istismarı gibi suçları asla kabul etmeyeceğiz. Ama bunun dışında şimdiye kadar çalışan eski hükümlü kardeşlerimizin de kadroya geçişlerindeki belirsizliği gideceğiz. 3 Nisan’dan itibaren inşallah bu geçişleri gerçekleştireceğiz.” dedi.

Kamuda çalışan geçici işçilerin de kadroya alınmaları ile ilgili olarak da çalışma yaptıklarını belirten Sarıeroğlu, “Geçici işçilerle ilgili askere, giden doğum iznine ayrılanların yerine çalışanlar var. Hizmet sözleşmeleri devam ediyorsa 4 Aralık kriterine bakmadan hepsini kadroya geçireceğiz. Yine emekliği dolmuş taşeron işçiler de kadroya geçirilerek işlerine devam ettirilecekler.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.