Bakan Soylu Ağrı'da

Bakan Soylu Ağrı'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir takım temaslarda bulunmak üzere Ağrı'daydı.

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerinde düzenlenen mitingin ardından helikopterle bir takım temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Süleyman Soylu, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen ve 5 bin kişinin istihdam edileceği uluslararası spor giyim firmasının temel atma törenine ve mitinge katıldı.

2018 yılında, PKK'ya katılımın en aza indi dönem olduğunu anımsatan Bakan Soylu, "Bakın artık başka bir anlayışa doğru hep beraber gidiyoruz. Bir huzur anlayışına doğru hep beraber gidiyoruz. Ben Doğu ve Güneydoğu'ya sadece terörle mücadele etmek için geliyor değilim. Onunla mücadele etmek önemli, ama bizim başka bir derdimiz daha var. Derdimiz 13-14 yaşlarındaki kızlarımızı dağa götürüyor, orada o hayvan Murat Karayılan'ın, hayvan Cemil Bayık'ın masasına meze etmeye çalışıyorlar. Bakın terör örgütüne katılımda son 30 yılın en düşük rakamı 2018'deydi. Şu anda da öyle. Derdimiz, anasının başını okşayacağı yaşta bir kızımızın birilerinin tacizine, tecavüzüne uğraması değil. Onlar bizim evlatlarımız. Sadece anne ve babasının evlatları değil, onlar bu memleketin evlatları. O evlatlarımızı mühendis, doktor, hemşire, öğretmen, bilgisayar mühendisi yapmak derdimiz." dedi.

"Bu toprakların şifresi huzur ve birliktir"

Huzurun sağlanması için çalıştıklarını belirten Bakan Soylu, "Bu toprakların şifresi huzur ve birliktir. Bunun için büyük bir mücadele veriyoruz. Terör örgütü artık sizi rahatsız edemeyecek. PKK artık milletimizin huzurunu bozamayacak, artık bu milletin geleceğini elinden alamayacak, yoksullaştıramayacak. Türkiye bu konuda en güçlü zamanını yaşamaktadır. Şimdi hep birlikte yarına bu kuvvetli adımları atalım, geleceğimizi birlikte kucaklayalım. Buna ihtiyacımız var. Gerisini bize bırakın hiç merak etmeyin. Biz yıllardan beri bu milletimize yoksulluk çektirenlerin, bir birine düşürmeye çalışanların burnundan fitil fitil getirmesini biliriz. Bize inanın, bize güvenin." dedi.

"Kandil'in arkasında Amerika var"

Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ağrı'da şu an yaklaşık 48 bin evladımız bilgisayarda kodlama eğitimi alıyor. Robotlar, bilgisayar programları yapıyorlar. Bizim ufkumuz, heyecanımız, yarınımız budur. Buraya geldiğimde Tekstilkent'in temeli atıldı. Şu an orada bin kadın çalışıyor. Şimdi bin kadın daha çalışacak. Birazdan bir müjde daha vereceğiz. Bu rakam 9 bine ulaşıyor. Bunun gerçekleştiği bir tek adım var, o da huzurdur. Ne olursunuz huzurumuzu kaybetmeyelim, almak isteyenlere vermeyelim. Kandil'in arkasında kim var? Amerika var. Amerika Afganistan'a huzur mu getirdi, barış mı getirdi? Suriye, Irak, Tunus, Yemen, Fas, Libya'ya huzur, barış mı getirdi? Biz Fırat Kalkanı bölgesinde Cerablus, Azez, Afrin'deyiz. Bakın orada huzur var. 316 bin Suriyeli kardeşimiz oraya geri döndüler. Biz batı gibi, Avrupa gibi değiliz. Gittiğimiz yerleri, oranın yer altı, yer üstü kaynaklarını sömüren bir anlayışın sahibi değiliz. Gittiğimiz yere huzur, kardeşlik getiririz."

"Terörün önü kesildiği zaman gelişimde Türkiye'nin önünü kimse alamaz"

"Buralarda huzur olursa aynı zamanda turizm, hayvancılık gelişecek." diyen Bakan Soylu, "Terör bittiği anda, terörü tavsiye ettiğimiz anda, PKK'nın kökünü kazıdığımız andan itibaren hayvancılık konusunda Türkiye'nin önünü kimse alamaz. Bunu sağlayabileceğimiz, yer altı ve yer üstü kaynaklarımız var. Hiç endişe etmeyin, terör örgütünün sonunu getiriyoruz. 15 bin terörist vardı. Şimdi 700 terörist kaldı. 136 terörist 2018 yılında dağa katıldı. 450 kişi teslim oldu. Bunun 170'i aileleriyle beraber irtibat kurularak dağdan ikna edilerek getirildi, adalete teslim edildi. Yani terör örgütünün insanımızı ikna etmesinden çok daha fazlasını içerisindekileri biz ikna ederek aileleriyle beraber adalete teslim ettik. Terör örgütünü söküyoruz, hiç endişe etmeyin. Bizim ufkumuz aklımızı Kandil'e sıkıştıracak kadar küçük değildir, bizim ufkumuz aklımızı dünyayla birleştirecek kadardır." şeklinde konuştu.

Ağrı'ya 5 bin kişinin istihdam edileceği fabrikanın temeli atıldı

Konuşmasının ardından Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban'ı sahneye alan Soylu, 5 bin kişinin istihdam edileceği dünyaca ünlü bir spor markasının Orta Doğu ve Avrupa'daki tek üretim tesisinin temel atma törenini canlı bağlantıyla gerçekleştirdi.

Temeli atılan diğer tesislerin de bilgilerine yer verilen törene, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, İl Başkanı Abbas Aydın, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan ve partili yöneticiler eşlik etti.

Soylu, buradaki programının ardından Bitlis'teki etkinliklere katılmak üzere kentten ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.