Bakan Soylu Silopi’de inceleme ve ziyaretlerde bulundu

Bakan Soylu Silopi’de inceleme ve ziyaretlerde bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Şırnak’ın Silopi ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Vali Ali İhsan Su ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel tarafından karşılanan Bakan Soylu karayoluyla Silopi'ye geçerek İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.  bulundu

Silopi Kaymakamı Savaş Konak'tan brifing alan Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Terör örgütü ile amansız bir mücadele sürdürdük ve bundan hiç taviz vermedik. Kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi hususunda sizlerle birlikte bu mücadelenin önemli bir noktaya gelmesini sağladık. Bunu yaparken acı kayıplar da yaşadık. Milletimizin huzuru ve refahı için çalışan arkadaşlarımız gözünü kırpmadan bu yolda evlatlarını kaybetmenin acısını yaşadılar. Ancak, tüm dünya biliyor ki biz burada bir terör örgütü ile mücadele ediyoruz."

Vatandaşlar ile kucaklaştıklarını, eşit, özgür, hür ve adil bir Türkiye için çabaladıklarını dile getiren Soylu, "Bizim için İzmir neyse Silopi odur. Bu bizim vicdanımızla millet öğretimizin, anlayışımızın gereğidir. Edirne neyse Şırnak, Yüksekova, Nusaybin odur. Bu bakış bugünkü bakışımız değildir. Bu bakış bize atalarımızın, analarımızın, bu toprakların birlikte hamur ettiği bakıştır." dedi.

Terörle mücadeleyi amansız ve kararlı bir şekilde sürdürdüklerini söyleyen Soylu, Türkiye'de milletin en asli unsurlarından olan adalet ve hakkaniyeti ortaya koyan bir süreç gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Soylu, özellikle Şırnak genelinde vatandaşları da gözeten bir çalışma ortaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bundan şunu anlıyoruz. Çocuklarımızı çok daha iyi şartlarda okutacağız. Türkiye'nin neresinde olursa olsun onları eğitimle karşı karşıya bırakacağız. Terör örgütü ile ilgili ülkemizin birliğine nifak sokmak isteyen her kim varsa en ufak hareketi bizim için en yüksek uyarıcı olacak, bundan da bunu anlıyoruz."

Terör örgütünün çocukları dağa götürüp anne ve babalarından ayırdıklarını dile getiren Soylu, "Bugün Dünya Çocuk Günü. Özellikle terör örgütünü müzahir bir grup Türkiye'yi eleştiriyor. Peki, 18 yaşının altındaki çocukları 15 yaş altındaki çocukları dağa götürüp her birini terörist yapmak için analarından, babalarından, ailesinin şefkatinden koparanlara bir söz söylenmez mi? Buna ne kadar sabırla mukavemet eder ve buna karşı birlikte bir sabır zırhı ortaya koyarsak, zannediyorum ki gelecek neslimize çok iyi ve anlamlı bir Ortadoğu ve Anadolu bırakırız.” dedi.

Bakan Soylu esnaflar ile bir araya geldi

Silopi’de ziyaretlerini sürdüren Bakan Soylu Silopi’deki ikinci  cadde üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnaflar tarafından sıcak ilgi ile karşılanan Bakan Soylu bir süre esnafların sorunlarını dinledi. Çocukların sevgi gösterisi karşında mutlu olan Bakan  Soylu, yolda karşılaştığı vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

Çarşı esnafı ile birlikte Türkiye-Hırvatistan maçını izleyen Bakan Soylu daha sonra Silopi’deki Sivil Toplum Kuruluşları temsilciler  ile bir araya geldi. STK’ların sorunlarını dinleyen bakan soylu daha sonra

Silopi’de yaşanan olaylar sonrası evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan TOKİ konutlarını ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Soylu inşaat işçileri ile  yakından ilgilendi.

Ziyaretlerine devam eden Bakan Yılmaz Silopi’de yaşanan bombalı araç sonrası hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu. Burada AK Parti Şırnak Eski İl başkanı Rizgin Birlik tarafından karşılandı. Taziyelerini Rizgin Birlik ve ailesine sunan Bakan Soylu yapılan duaların ardından AK Parti Silopi İlçe Binasına geçti. Bakan ve beraberindekiler daha sonra bir otelde düzenlenen iftar programına katıldıktan  sonra ilçeden ayrıldı.(İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.