Bakan Varank: Ezanı protesto edenlerin değerimizle alakaları yoktur

Bakan Varank: Ezanı protesto edenlerin değerimizle alakaları yoktur

​Taksim'de okunan ezanı, ıslakla bastırmaya çalışan göstericilere tepki gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu kişilerin halkın kültürüyle alakalarının olmadığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ağrı'da gündeme ilişkin konuştu.

Varank, Ağrı'nın hayvancılıkla anıldığı kadar sanayi ile de anılmasını istediklerini ve Ağrı'ya güçlü bir sanayi yapacakları sözünü verdi.

Ağrı'da araçların bakımının yapılmadığına dikkat çeken Bakan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Çok önemli bir şansa sahip olduğumuzu ben görüyorum. Şehrimizin müthiş bir hayvancılık potansiyeli var, müthiş bir turizm potansiyeli var. Ağrı'ya bunlar yeterli değil. Biz Ağrı'nın sanayi ile teknoloji ile anılmasını istiyoruz. Biraz önce Vali Bey bana söyledi, 'Resmi araçlarımızı biz burada bakımını yaptıramıyoruz' dedi. Bu Ağrı'ya yakışan bir durum değil. İnşallah biz Ağrı'ya güçlü bir sanayi kazandıracağız, bölgenin sanayi açısından parlayan bir yıldızı Ağrımızı yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kalkınma ajansları, bölge kalkınma idareleri Bakanlığımızın uhdesine geçti. Yani yerel kalkınma bizim ajandamızda."

"Ezanı protesto edenlerin değerimizle alakaları yoktur"

Taksim'de okunan ezanı protesto eden gruba da değinen Bakan Varank, bunların bu halkın değerleri ile örtüşmediğinin altını çizdi.

Bakan Varank, "Değerli kardeşlerim burası bir Serhat . Sizlerin geleneklerine göreneklerine ne kadar bağlı olduğunuzu ben çok iyi biliyorum. Ama karşımızda bir şer ittifakı var. Dün akşam izlememişsinizdir. Taksim'de yatsı ezanı okunurken HDP'lilerin de içinde olduğu bir grup o yatsı ezanının ıslıklarla, alkışlarla protesto etmeye kalktılar. Değerli kardeşlerim! Bunların bizimle, bizim kültürümüzle zerre alakaları yok. Ama sizin de bunlara gereken cevabı ben sandıkta vereceğine inanıyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.