Bakan Yılmaz: Eğer öğretmen eksikliği varsa İstanbul'da var

Bakan Yılmaz: Eğer öğretmen eksikliği varsa İstanbul'da var

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğer bugün biraz öğretmen eksikliği varsa Marmara Bölgesi'nde İstanbul'da var." dedi.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nde inşa edilen ortaokulun açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, burada açıklamalarda bulundu.

Dün Zeytinli Ortaokulunun açılışını gerçekleştirdikten sonra konuşma yapan Bakan Yılmaz, 5 bini ücretli öğretmen olmak üzere bir yılda toplam 25 bin öğretmen alımı yapacaklarını bildirdi.

Eğitimde başarının yakalanması amacıyla öğretmene yatırım yapmak gerektiğini kaydeden Yılmaz, 584 binin üzerinde öğretmenin atamasını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yılmaz, "İlana çıkıldı, 20 bin öğretmen daha alacağız. Bu alımla beraber inşallah bir kanun teklifi daha var. Ücretli öğretmenler arasında da bize 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış olmak kaydıyla bir 5 bin öğretmen daha alacağız. 25 bin öğretmeni bir yılda eğitim ailemize kavuşturuyoruz." dedi.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 28'den 17'ye, ortaöğretimde 18'den 13'e düştüğünü aktaran Yılmaz, norm kadro öğretmen doluluk oranının hemen hemen her bölgede yüzde 90'ın üzerine çıktığını ifade etti.

"Eğer biraz öğretmen eksikliği varsa İstanbul'da var"

Öğretmenlerin çoğunu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da istihdam ettiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, "Eğer bugün biraz öğretmen eksikliği varsa Marmara Bölgesi'nde İstanbul'da var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.