Bakan Zeybekci adına cami

Bakan Zeybekci adına cami

Denizli'de Nihat Zeybekci Uygulama Camisi'nin temeli atıldı.

Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve Nihat Zeybekci Uygulama Camisi'nin temeli atıldı.

Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapılacak merkez ile caminin temel atma törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, burada katılımcılara hitap etti.

Zeybekci, "Aşkınız, sevdanız yoksa hayal kuramazsınız. Eğer varsa hayal kurarsınız. O kurduğunuz hayallerle hizmetler yaparsınız. Biz hep bunları hayal ettik. 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemizin tamamındaki camilerde selalar okundu. O selalarla millet harekete geçti ve sokaklara çıktı. Onun için bu merkezin burada olmasını sevdayla istedik." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise "Eğer biz doğru dini bilgiyle gençlerimizi tanıştırmazsak, doğru dini bilgiyi onlara ulaştırmazsak işte dini istismar eden birtakım yapılar ortaya çıkıyor. Hatta o yapılar gün geliyor terör örgütüne dönüşüyor. Dini istismar eden terör örgütlerinden neler çektiğimizi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, dualar eşliğinde merkez ve caminin temelini attı.

Yaklaşık 2,5 yılda bitirilmesi planlanan Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitim binası ve kursiyer lojmanı, Nihat Zeybekci Uygulama Camii'nde ise yurt binası ve kongre merkezi olacak.

Temel atma törenine; Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri ve protokol üyeleri de katıldı.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler