Bakan Zeybekci’den Moody's değerlendirmesi

Bakan Zeybekci’den Moody's değerlendirmesi

Memleketi Denizli’de Gönüllü Teşekküllerle bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürmesine tepki göstererek, bunun ciddiyetsizlik olduğunu söyledi.

Memleketi Denizli’de Gönüllü Teşekküllerle bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uluslararası Değerlendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye kredi notunu ‘BAA3’ten ‘BA1’e çekmesine tepki göstererek, bunun en hafif tabiri ile ciddiyetsizlik olduğunu belirtti. 

Ekonomi Bakanı  Zeybekci, memleketi Denizli’de Gönüllü Teşekküllerle bir araya geldiği toplantıda,Moody’s’in Türkiye notunu ‘Baa3’ten ‘Ba1’e çekmesine üzerine sert tepki gösterdi. 

Denizli Polis Evinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Denizli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, AK Parti Denizli milletvekilleri çok sayıda sanayi, iş adamı ve STK temsilcisi katıldı.

Bakan Zeybekci, Denizli’nin sorunlarını dinlediği tplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Zeybekci, FETÖ’nün darbe girişimi ve Moody’s’in Türkiye hakkında verdiği kredi notu konusunda açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz’un bir darbe girişimi olmadığını,  bir işgal girişimi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, “15 Temmuz yıllardan beri kurulan, kurgulanan bir oyunun, senaryonun, son aşamasıydı, son sahnesiydi. Yıllardan beri hazırlanan o ihanet kurgusunun, zaman içindeki denemeleriyle, yani bu Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık’la veya ondan önceki E-Muhtırasıyla veya başka şekilde devrede olan bir oyundu. Birilerinin kurguladığı bir ihanet girişiminin Türkiye’yi bölme girişimiydi. Bunu yapanlar, asla affedilmeyecek, ağırlaştırılmış müebbet yediği zaman hücre hapsiyle orada kalacak. Ama bunları hukuk içinde yapacağız. “ dedi.

“Suçlu anam, babam, çocuğum dahi olsa hesap verecek”

15 darbe girişimi ile ilgili suçluların  fark etmeksizin cezalarını çekeceğini belirten Zeybekci, “Bunların içinde, hemen hemen birçoğunu tanıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız tanıyor, birçoğunu da ben tanıyorum. Arkadaşımızla zamanında Denizli’mize hizmet etmiş olan veyahut Denizli’mizin bir şekilde bazı yerlerinde sanayici olan, işadamı olan veyahut öğretim görevlisi, veyahut başka görevlerde yer almış olan insanlardır. Suçluysa cezalarını çekecekler. Anam dahi olsa, babam dahi olsa, çocuğum dahi olsa  suçluysa, bu millete hesabını verecek, cezasını çekecek. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacaktır. Yeri geldiği zaman gizliden destekleyenlere, kimsenin olmadığı yerde yüzlerine, çatır çatır söylüyoruz. Bunun söylenmesi gereken yerlerde bu milletin evlatları, gerekeni söylüyor.” diye konuştu.

“Moody’s’in değerlendirmesi ciddiyetsizliktir”

Moody’s’in değerlendirmesi Türkiye’yi tanımamaktan geçtiğini belirten Zeybekci, “Açıklanan bu kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye ile ilgili notu, gerçekleri yansıtmıyor. Türkiye’nin bu finansman dış finansman imkanlarından  yararlanması ile ilgili risk var veya bununla ilgili bir sıkıntı olabilir diye bir iddia ortaya sürmüş olmak, bence en hafif tabiri ile ciddiyetsizliktir.” ifadelerini kullandı.

 “TMSF‘ye devredilen şirketler”

TMSF’ye devredilen şirketlerle ilgili de konuşan Zeybekci, “ Bu şirketlerin Türk sanayisi ve ekonomisi içinde ülkenin varlığı gibi değerlendirilmesi ve geleceğe taşınması, bu riskli ve sıkıntılı dönemi aşmasının sağlanması da hakikaten başarılmış olacaktır. Bu vesile ile başarılmış olacak. Bunda endişeniz olmasın şu anda vaka kontrol altında.” diye belirtti.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler