Bakanlığın izin verdiği Siyer Sınavı'na Adıyaman'da engel

Bakanlığın izin verdiği Siyer Sınavı'na Adıyaman'da engel

​Peygamber Sevdalıları Platformuna üye İKRA DER tarafından Türkiye geneli düzenlenecek Siyer Sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokole rağmen Adıyaman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün sınava izin vermediği ortaya çıktı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA DER) tarafından Türkiye genelinde 18 Şubat 2018'de yapılacak Siyer Sınavı'na, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokole rağmen Adıyaman'da izin verilmediği ortaya çıktı.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izni iptal edilen sınav için kurulan başvuru standının da kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca daha önce 5 Kasım 2017'de yapılmak istenen Meal Sınavı'na da izin verilmediği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre İKRA-DER, 14 Aralık 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bir yazı göndererek Türkiye genelinde "O'nu oku O'nu Yaşa" temasıyla Siyer Sınavı düzenleme talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren ve duyurusunu Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEGİTEK) sayfasından duyuran Bakanlık, sınavın belirli esaslara göre yapılması hususunda gereğinin yapılmasını istedi.

Bakanlığın bu yazısına rağmen Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Vali Nurullah Naci Kalkancı adına bir yazı gönderdi ve kentte düzenlenmek istenen Siyer Sınavı'nın "uygun görülmemiştir" diyerek iptal edildiğini duyurdu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Adıyaman Emniyeti de Demokrasi Parkında açılmak istenen başvuru standa yine "uygun görülmediği"  gerekçesiyle izin vermedi.

Yaptıkları açıklama ile yaşananlara tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Platformuna üye VAHDET DER, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini ve Hz. Muhammed'in hayatının öğrenilmesi adına düzenlenen bu yarışmaya izin verilmesi çağrısında bulundu.

Açıklamayı okuyan VAHDET DER Başkanı Bilal Demir, OHAL'in vatandaşa uygulanmaması ve devletin makamlarını hizmet için kullanması gerekenlerin bu makamları şahsi arzularına alet etmemesi gerektiğini söyledi.

"Adıyaman'da Emniyet, Milli Eğitim ve Valilik yapmış olduğu uygulamalar ile adeta OHAL'i vatandaşa yaşatmaktadır"

FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde devam etmesi ve çalışmaların daha hızlı yapılabilmesi adına çıkarılan OHAL'in vatandaşa değil darbecilere ve destekçilerine yönelik olduğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edildiğini hatırlatan Demir, "Maalesef bugün Adıyaman'da Valilik, Emniyet, ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış olduğu uygulamalar ile adeta OHAL'i vatandaşa yaşatmaktadır. Şuan da yaşadığımız sıkıntıları, FETÖ'nün kurumlara hâkim olduğu dönemlerde yaşamıyorduk. Ancak şu an Adıyaman'da yaptıkları uygulamalar ile FETÖ'yü aratmayacak idareciler ile karşı karşıyayız." dedi.

Meal Sınavı'na da izin verilmemişti

Daha önce de düzenlemek istedikleri Kur'an Nesli Platformu'nun "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı" temalı Meal Sınavına da izin verilmediğini hatırlatan Demir, "Meal Sınavı için 25 Eylül 2017 tarihli dilekçemize 17 Kasım 2017 tarihinde olumsuz cevap verilmiştir. Maalesef sınavımız Adıyaman'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılmamıştır. 5 Kasım 2017'de yapılacak olan sınavda, 12 gün sonra sınavın yapılamayacağına dair bize cevap verilmiştir. OHAL'den Sorumlu Vali Yardımcısını 3 defa ziyaret edip, 'Neden bize cevap verilmiyor?' diye sormamızın ardından Vali Yardımcısı bizatihi İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya'yı kendi cep telefonu ile aradı ve daha sonra bize olumsuz da olsa dönüş yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Sadece 'Uygun görülmemiştir' demek, 'Şahsi olarak ben bu sınavı yaptırmıyorum' demek olmaz mı?"

Demir, "Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret edip sınav ile ilgili bilgi almak istediğimizde bize, 'Sizin burada işiniz tamam. Bizim ile alakası yok. Emniyet Müdürlüğü sizi bekletiyor.' gibi sözlü ifadeler ile bizi sürekli başka yerlere havale ediyorlardı. En nihayetinde Türkiye genelinde yapılan bir sınav Adıyaman'da yapılamadı. Gerekçe olarak ise sadece 'uygun görülmemiştir' yazısı tarafımıza iletilmiştir. 'Uygun görülmemiştir' diye bir gerekçe Milli Eğitimin hangi maddesinde var ise biz de öğrenmek istiyoruz? 'Uygun görülmemiştir'in nedenleri olmalıdır. Şu şu nedenlerden dolayı ilgili sınavı yapmanız uygun görülmemiştir.' denilmesi gerekir iken sadece 'Uygun görülmemiştir' demek, 'Şahsi olarak ben bu sınavı yaptırmıyorum.' demek olmaz mı?” ifadelerini kullandı.

Meal sınavına izini verilmediği gibi aynı gerekçelerle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde 18 Şubat 2018'de yapılacak Siyer Sınavı'na da izin verilmediğini belirten Demir, "Sınav için başvuru yaptık. Dilekçemizi verdik ama bize Valilik tarafından sözlü olarak, Bakanlık izni olmadan sınavı yaptırmayacaklarını, ifade ettiler. Biz de Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı Ankara İKRA DER'in Türkiye genelinde aynı sınavı yapmak için Bakanlıktan aldığı izin ile sınavı yapmak istedik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adıyaman'daki tüm okullara Bakanlığın ilgili yazısı gönderilerek gerekli çalışmanın yapılması için ilgili yazının dikkate alınması istendi. Okullara tanıtım için afişlerimizi asmaya götürdüğümüzde gerek eğitimciler gerek ise okul idarecileri tarafından oldukça sıcak karşılandık ve bu sınavın, gençleri ve çocukları olumlu bir şekilde etkilediğine dair olumlu ve sevindirici izlenimler edindik." diye konuştu.

Çalışmalarını bu mutluluk ile yaparken okullardaki Siyer Sınavı afişlerinin söküldüğü haberlerinin gelmeye başladığını dile getiren Demir, bazı eğitimciler ve idarecilerin kendilerine ulaştığını ve "Gelin okullardaki kitaplarınızı alın ve afişlerinizi sökün." dediklerini aktardı.

Demir, bunun sebebini sorduklarında ise "İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya imzalı yazı gelmiştir. Bu sınav yapılmayacak, diye tarafımıza bildirilmiştir." diye cevap verildiğini aktardı.

"Yanlışlığın düzeltilmesi için ilgili kurumlara gittik ancak herhangi bir muhatap bulamadık"

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendilerine, 'Bizim Bakanlık ile imzalanan protokolümüz var. Bu sınav için gerekli çalışmanın yapılmasına engel olacak herhangi bir hukuki gerekçe yoktur.' dediysek de izin vermeyeceklerini dile getirdiler. Daha sonra araştırma yaptığımızda Bakanlıktan izin almadan önceki başvuru yaptığımız dilekçenin olumsuz bir şekilde cevaplandığını ve o dilekçenin sadece tarafımıza bildirilmesi gerekir iken Adıyaman'daki tüm okullara bilinçli bir şekilde, 'Sınav iptal edilmiştir.' izlenimi vermek için mail atıldığını gördük. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için birçok defa gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekse Valilikten randevu almak için ilgili kurumlara gittik ise de herhangi bir muhatap bulamadık."

Milli Eğitim Müdürü whatssap grubundan sınavın yapılmayacağını ilan etmiş!

Okullarda tanıtım için asılan afişlerin bazı yetkililer tarafından yırtıldığına dair duyum aldıklarını söyleyen Demir, "Adıyaman'ın Samsat ilçesine bazı incelemelerde bulunmak için giden Vali ve beraberindeki bir heyetin, okulları gezdiğini ve yetkili birinin afişi kendi eli ile söktüğü bilgimiz dâhilindedir. Bu konu ile ilgili olarak okulun güvenlik kameralarının incelenmesi gerekmektedir. İl Milli Eğitim Müdürü ise yırtık afişin fotoğrafını çekerek kendi okul idarecileri ile olan whatssap grubunda paylaşarak şu ifadelerde bulunmuştur: Arkadaşlar, bu yazı önemlidir. Gözünden kaçan arkadaşlar var. Kesinlikle afiş asmıyorsunuz, sınav yapmıyorlar. Bu şekilde sınavın yapılmaması için resmi olmayan bir ifade kullanmıştır." diye belirtti.

Polis standı kaldırıp görevlilerle alay etti

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından başvuruları almak için açtıkları standın da polis tarafından kaldırıldığını söyleyen Demir, "Sınav başvurularını almak için Demokrasi Parkında Adıyaman Belediyesinden aldığımız izin ile stant açtıktan bir gün sonra polis tarafından standımız kapatıldı. OHAL nedeniyle Valilikten de izin almamız gerektiğini söylediler.  Valilikten izin aldıktan sonra bize, 'İzniniz emniyete gönderilmiş. Onlar da inceledikten sonra ancak stant açabilirsiniz.' dediler. Emniyet, bizi bir hafta beklettikten sonra 'Stant açma talebiniz uygun görülmemiştir.' diyerek herhangi gerekçe göstermeden stant açmamıza izin vermemiştir. Ayrıca standa gelen polisler, stanttaki görevli arkadaşlarımız ile adeta alay ederek, 'Bizler de İslam'ın şartlarını biliyoruz. Bizi de umreye götürün.' diyerek görevlerini kötüye kullanmışlardır." ifadelerini kullandı.

"Peygamber hayatının okunmasına karşı yapılan bu engellemeleri kınıyoruz"

Demir, "Sayın Cumhurbaşkanının, dindar nesil yetiştirilmesi için yaptığı çaba ve gayretleri biliyoruz. Devlet erki dışında, devlete karşı bir devlet varmış gibi davranarak halkı tedirgin ediyorlar. Halkımızdan ve sınav yetkililerinden bu sınava engel olanları CİMER, BİMER ve Milli Eğitim Bakanlığına bu olayı yazmalarını istiyoruz. Peygamber hayatının okunmasına karşı yapılan bu engellemeleri kınıyoruz. Konunun araştırılması için HÜDA PAR ve AK Parti Adıyaman İl Başkanlıkları ile diyaloğa geçtik. HÜDA PAR İl Başkanı Ali Çelik konu ile alakalı ilgili kurumlar ile görüşeceğini bize bildirdi. Konunun araştırılmasından sonra rahatsızlık hisseden İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlıktan alınan protokolü tanımayıp sınavı iptal ettiğine dair yazıyı da okullara gönderdi. Bu konu ile ilgili başta yetkililerin gerekli soruşturmayı başlatmasını, tarafsız ve dürüst habercilik yapan basın mensuplarının ve vicdan sahibi herkesin Adıyaman'da neler olduğunu, kimin kime hizmet ettiği hususunun araştırılmasını arz ediyoruz." diye konuştu.

"FETÖ'nün kumpas sonucu 6 kardeşimiz toplamda 50 yıl hapis ceza aldı"

Geçmişte derneklerine yönelik FETÖ tarafından kurulan kumpas ve komplolara işaret eden Demir,  şu ifadeleri kullandı: "2010 yılında kurulan VAHDET DER, kurulduğundan bugüne birçok hayır hizmetinde bulunmuştur. Çalışmalarının tamamı İslami ve insani olan dernek çalışmalarımızın bugüne kadar illegal olan herhangi bir çalışması olmamıştır. Kurulduktan sonra Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kur'an Nesli Platformu ve Adıyaman Sivil Toplum Platformları gibi bazı platformlara, çalışmalarının kapsamını daha da genişletmek amacı ile üye olmuştur. Yapılan tüm faaliyetler böyle iken 2010 yılında kurulduğundan çok kısa bir süre sonra (6 ay) devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, kökleri dışarıda, elleri içerimizde olan derin yapılar (FETÖ) tarafından üye ve gönüllülerimize yönelik kurulan kumpas sonucu 6 kardeşimiz toplam da 50 yıl hapis ceza almıştır."

"Yaptığımız çalışmalar FETÖ mensubu kolluk kuvvetleri ve hâkimleri tarafından 'terör faaliyeti' olarak lanse edildi"

Demir, "Devletin en tepesinden en alt kademesine kadar herkesin sahip çıktığı Kudüs meselesindeki duyarlılığımızdan dolayı yapmış olduğumuz basın açıklamaları, çevre illerden ilimize okumak için gelen üniversite öğrencileri, bugün ailelerimizin başına adeta bir bela olmuş olan uyuşturucu maddenin ve benzeri ahlaki yozlaşmanın eşiğinde kaybolmasın diye yaptığımız çalışmalar maalesef FETÖ mensubu kolluk kuvvetleri ve hâkimleri tarafından 'terör faaliyeti' olarak lanse edilerek çalışmalarımızın önü kesilmek istenmiştir. Nihayetinde 2010 yılında ceza alan kardeşlerimiz Yargıtay'ın ve yerel mahkemenin, 08 Kasım 2017'de dosyayı bozması ve yapılanların bir kumpas olduğunu ortaya koyması sonucu kardeşlerimiz yıllarca suçsuz yere mahkûm olduktan ve cezaevinde yattıktan sonra bir 'Pardon' ile özgürlüklerine kavuşmuşlardır. Daha önce gördüğümüz her yetkiliye bu işin FETÖ tarafından organize edildiğini söylediğimiz halde tüm yetkililer bize yanıldığımızı ifade ettiler. Nihayetinde 17 – 25 Aralık operasyonları ve ardından gelen 15 Temmuz Darbe girişimi hem bize kumpas kuranları hem de bu memleketin maalesef nasıl tehlikeli ve işbirlikçilere teslim edildiğini Müslüman halkımıza göstermiş oldu.” diyerek sözlerine son verdi.

Milli eğitim müdürü topu Valiliğe attı

Öte yandan konuyla ilgili İLKHA muhabirinin Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ile yaptığı yüz yüzü görüşmede Kızılkaya, söz konusu İKRA DER'in Adıyaman'da herhangi bir temsilciliğinin bulunmadığı gerekçesini öne sürdü.

Kızılkaya, ayrıca sınavın iptal edilmesi kararının valiliğin inisiyatifinde alınmış bir karar olduğunu ifade etti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler