Bakımı yapılmayan araç klimaları sağlığı tehdit ediyor!

Bakımı yapılmayan araç klimaların hastalığa davetiye çıkardığına dikkat çeken oto klima ustaları, araç sahiplerini uyardı.

Yaz aylarında hava sıcaklığının bunaltıcı dereceye geldiği Batman'da hem evlerde hem de araçlarda klima kullanımı da önemli ölçüde artıyor. Gelişigüzel kullanılan ve bakımı yapılmayan klimalar çoğu zaman insan sağlığını tehdit eder hale gelebiliyor.

Ev klimaları gibi araç klimalarının da bakımının asla ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çeken oto klima ustaları, önemli uyarılarda bulundu.


Araç klimaların da yıllık bakıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayan ustalar, aksi halde bakımı yapılmayan araç klimalarının sağlık problemlerine neden olabildiğini belirtti.

Sürücülerin çoğu zaman araçlarının klima bakımlarını ihmal edebildiğini ifade eden oto klima ustası Ömer Oğuzhan, İLKHA muhabirine klima bakımının önemini anlattı.

Sağlık problemlerinin yanı sıra bakımı yapılmayan araç klimaların yaklaşık 15 bin liraya kadar masraf çıkarabildiğini aktaran Oğuzhan, klimalara yapılan periyodik bakımların arıza ve masrafların önüne geçtiğini kaydetti.

1.png

Ömer Oğuzhan

"Bakım yapılmazsa araç performansı düşer"

Oğuzhan, "Yaz aylarında bölgemiz çok sıcak olduğu ve kompresörlerin daha iyi bir performans verebilmesi için araçların klima bakımları yapılması lazım. Bakım yapılmadığı zaman klimanın hem performansı düşer hem de filtrelerinde bakteriler oluştuğu için hastalığa yol açabiliyor. Araç kompresörlerine bakım yaptıkları zaman kompresörün ömrü uzar, daha iyi bir performans gösterir." dedi.

"Bakım yapılmazsa kompresör bozulur"

Klima bakımı aracın kompresörünün ömrünü uzattığını dile getiren Oğuzhan, "Hem de klimadan daha iyi bir performans elde edilir. Bakımı yapılmayan araçlarda ise aracın kompresörü bozulur, kompresör bozulduğu zaman radyatörü değiştirmek zorunda kalıyorsun. Bunlunla beraber araç sürücüsüne çok pahalı bir masraf çıkıyor." diye konuştu.

"Bakım araç ömrünü uzatır"

Bakımı yapılmayan araçların yaklaşık 15 bin liraya kadar masraf çıkarabildiğini ifade eden Oğuzhan, şöyle devam etti:

"Sürücüler araçları bozulmadan evvel klima bakımlarını yapmalıdırlar. Hem de hastalık açısından bakteri topladığı için filtreler değişmesi gerekiyor. Yılda bir filtre bakımıyla sistem temizliği yaparsalar çok daha uzun bir klima sistemine kavuşurlar. Araç klima bakımları özellikle mart ve nisan aylarında yapılırsa yazın çok daha iyi bir performans elde ederler ve kompresör sisteminin ömrü uzun olur."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.