Balıkçılar av yasağının kalkmasını bekliyor

Balıkçılar av yasağının kalkmasını bekliyor

Av yasağının başlamasıyla neredeyse iş yapamaz hale geldiklerini belirten balıkçı esnafı, 1 Temmuz’da sona erecek olan Su Ürünleri Av Yasağını dört gözle bekliyor.

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanılması, üretimin artırılması ve stokların korunması için 1 Nisan’dan itibaren uygulanan Su Ürünleri Av Yasağının 1 Temmuz’da sona ermesini balıkçılar dört gözle bekliyor.

18 senedir balık satıcısı olduğunu belirten Yaşar Talay, Su Ürünleri Av Yasağının 1 Nisan’dan bu yana üç aydır yasak olduğunu ve balıkçıların dört gözle 1 Temmuz av yasağını kalkmasını beklediklerini belirtti.

Talay, “Su ürünleri av yasağı olduğundan alabalık, çupra, levrek gibi balık türleri elimizde var. Havaların aşırı sıcak olmasından dolayı elimizdeki balıkları da derin donduruculara da muhafaza ediyoruz. Yasağın kalkmasıyla tatlı su balıkları olan aynalı sazan, turna ve şebot balığı gibi su ürünleri gelecek.Şimdi balık fiyatları 4 TL ile 15 TL arası değişiyor. Yasağın kalkması fiyatların biraz daha uygun olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Nisan ayında yaptığı bir açıklamada, il sınırlarındaki doğal göl, baraj göleti, akarsu ve dere gibi su kaynaklarında 1 Nisan ile 1 Temmuz tarihleri arasında balık avının yasak olduğu bildirmişti. (M. Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.