Balıkçılık av sezonu yarın sona eriyor

Balıkçılık av sezonu yarın sona eriyor

Eylül 2014 tarihinde başlayan 2014-2015 av sezonu, 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle sona eriyor.

1 Eylül 2014 tarihinde gırgır avcılığıyla başlayan 2014-2015 av sezonunda, 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle tüm denizlerimizde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine giriliyor.

Bu av sezonunda; bazı türlerin avcılığı değişmezken, bazı türlerin avcılığında artış, bazılarında ise azalma oldu. Palamut, lüfer ve çaça av miktarlarında artış görülürken, avcılığın önemli bir miktarını oluşturan hamside beklenen av gerçekleşmediği belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Getirilen kurallara uymak kaydıyla; avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçılarımız karasularımızın bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerdir. Ayrıca su ürünleri avcılıktebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbesttir." denildi.

Açıklamada, 2014 yılında su ürünleri av yasaklarına ilişkin olarak toplam 80 bin 728 denetim yapıldığı belirtilerek, denetimlerde, yasadışı avcılık yaptığı tespit edilen 29 balıkçı gemisi ile yasal yollardan avlanmayan bin 700 ton su ürününe el konulduğu, 5 bin 261 kişiye 7 milyon 188 bin880 TL para cezası kesildiği kaydedildi.

Son olarak, 74 balıkçı gemisinin ruhsatının iptal edildiği ifade edilen açıklamada, av yasağına uyulması istendi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.