"Balıkçılık Elazığ için çok önemli bir alan"

"Balıkçılık Elazığ için çok önemli bir alan"

Elazığ'ın Keban ilçesini ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, balıkçılığın kent için çok önemli bir alan olduğunu söyledi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Keban ilçesinde bulunan alabalık tesislerini ziyaret etti. Ziyaretinde Vali Kaldırım'a; Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı eşlik etti.

Alabalık tesislerini inceleyen Vali Kaldırım, burada yaptığı açıklamada, balıkçılığın Elazığ için önemine değindi.

Kaldırım, "Balıkçılık, Elazığ için çok önemli bir alan ve ikinci ihracat sektörümüzdür. Sektörün gelişip büyümesi için üzerinde önemle durmamız ve çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaparak sorunları dinlemiştik ve tesisleri yerinde görmemizin daha uygun olacağına karar vermiştik. Bize anlatılanın çok ötesinde güzellikleri olan bir yapı gördük. Ayrıca, müthiş bir coğrafya içerisinde bulunmaktayız. Adeta bir balıkçılık organize sanayi bölgesi oluşturulmuş bu alanlarda. Bine yaklaşan istihdam ile önemli bir istihdamı da gerçekleştiren balıkçılık sektörü ihracatta da Elazığ'da ikinci durumdadır. 17 bin ton ihracat ve 60 milyon TL ihracat bedeliyle sektör çok önemli bir noktadadır. Sektörün gelişme potansiyeli çok yüksek durumdadır, sorunlarını çözdüğümüz anda alabalık üretimini iki katına çıkarabiliriz. Alabalığın yanında üreticilerimiz çok daha yüksek ihracat değeri olan somon üretimine de başlamış durumdadırlar. Somon üretimi de planlandığı şekilde yürürse sektör için çok daha değerli bir üretim alanı olacaktır." dedi.

Vali Kaldırım ve beraberindeki heyet, gezi ve incelemelerinin ardından yapılan bir toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.