Balıkçılık ürünlerinde tazelik denetimleri

Balıkçılık ürünlerinde tazelik denetimleri

Van'da perakende ve balık tezgâhlarında su ürünleri denetimleri devam ediyor.

Su ürünleri stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve tüketiciye taze balık sunmak amacıyla Van'ın genelinde Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir'in de katıldığı su ürünleri denetim ekipleri tarafından perakende ve balık tezgâhlarında yapılan denetimlerde tezgâhların temizliği, düzeni, balıkların tazeliği kontrolü yapıldı. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kontrol Görevlilerince İl genelinde perakende olarak satış  yapan yerlerde ve karaya çıkış noktalarında denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde, tezgâhlarda satışa sunulan balıkların Su Ürünleri Kanununa göre yasal avlanabilir asgari boy ölçüsünde satışa sunulup sunulmadığı, balık boy cetveli ile ölçülerek kontrol edildi. Ayrıca iş yerlerinin asgari teknik hijyenik şartları taşıyıp taşımadıkları, satılan balıkların tazelik kontrolleri yapıldı.

İl Müdürü İbrahim Görentaş  tarafından yapılan açıklamada, "Bu tür iş yerlerinin belirli sıklıkta denetimlerinin yapıldığı, mevzuata uygun olmayan iş yerlerine gerekli idari yaptırımların uygulandığı, belirterek "En iyi denetçi tüketicinin kendisidir" ilkesinden hareketle vatandaşlarımı gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetler için Alo Gıda 174 hattını arayabilirler" dedi. (İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.