Balyoz'da kalan sanıklar da beraat etti

Balyoz'da kalan sanıklar da beraat etti

Balyoz Davası sanıklarından 62'si hakkında daha beraat kararı verildi. Böylece daha önce darbe girişiminde bulunmaktan ceza verilen Balyoz Davası sanıklarının tümü beraat etmiş oldu.

Yargıtay'ın yeniden yargılama kararından sonra görülmeye başlanan Balyoz Davası sanıklarından 62'si hakkında daha beraat kararı verildi. Böylece daha önce darbe girişiminde bulunmaktan ceza verilen Balyoz Davası sanıklarının tümü beraat etmiş oldu.

Anadolu 4. Ağır ceza Mahkemesi tarafından Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen Balyoz Planı davasının duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz, esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Suça konu dijital verilerin veri bütünlüğünün bozulduğunu bu nedenle dijital delillerin, "delil vasfının bulunmadığı" kanaatine varıldığını savunan Savcı Öksüz, bu deliller dışında sanıkların üzerilerine atılı suçu işlediklerine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle 62 sanığın beraatini talep etti.

Tutuksuz 40 sanık ve avukatlarının katıldığı duruşmada verilen aranın ardından  kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatine karar verdi

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden görülen Balyoz Planı Davasında geçen hafta da 236 sanık hakkında beraat kararı verilmişti.

Mahkeme ayrıca sahte dijital doküman üretenler hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı da vermişti.

Beraat kararıyla sanıkların adli sicildeki tüm kayıtları da silinecek.

Balyoz Planı Davası kapsamında yargılanan 361 sanıktan 237'si hakkında mahkûmiyet kararı verilmişti. Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali'ne hükmetmesiyle tüm tutuklular tahliye edilmişti. Dava Yargıtay'ın da bozma kararının ardından, İstanbul'daki Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanmıştı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.