“Bangladeş’teki idamlar tüm Müslümanlara ihtardır”

“Bangladeş’teki idamlar tüm Müslümanlara ihtardır”

Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin Bangladeş’te laik Hasina hükumeti tarafından idam edilmesine tepki gösteren Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Bangladeş’teki idamların tüm Müslümanlara bir uyarı olduğunu söyledi.

Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslamî lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Yapılan idamların Müslümanların sessizliğinden kaynaklandığına işaret eden Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Müslümanları bir an önce uyanışa davet etti.

Ergin, "Bangladeş’te idam edilen Motiur Rahman Nizami ve Cemaat-i İslami’nin liderlerinin idamlarını üzülerek duyuyoruz ve nefretle kınıyoruz. Onlar şehittirler. Bizler onlara değil kendimize üzülüyoruz. İslam dünyasının ve İslam âlimlerinin yaşanan bu musibetlere rağmen sessizliği hakikaten bizleri derinden üzüyor. Yaklaşık 2 milyar Müslüman’dan bahsediliyor ama İslam’ın yetiştirmiş olduğu bu nadide insanların idamına bir ses çıkaramıyoruz." dedi.

“Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz”

İslam kıyafetiyle görünen insanlar tarafından âlimlerin idam edilmesinin çok manidar bulduğunu söyleyen Ergin, “Bu idamlar bizce uluslararası emperyalizmin topyekûn İslam’a savaş açtığını gösteriyor. Dünyanın her tarafında Müslümanlar katlediliyor. Müslümanlar aslında sınanıyor. Bugün Bangladeş’te yapılan bu idamlar aslında biz Müslümanlara da bir ihtardır. Müslümanlar olarak bu zulümlerin bize ulaşmayacağına inanıp ve buna tepkisiz, sessiz kalırsak yanılırız. Emperyalistler peyderpey Müslümanların tepkisini ölçüyorlar ve böylelikle projelerini ikame etmeye çalışıyorlar. Bu şehitlerimiz sayesinde inşallah Allah Müslümanlara veraset ve uyanış verir. Küfre karşı durmaları gerekirken Müslümanlar birbirleriyle uğraşmaya çalışıyorlar. Bu bizi zayıflatıp, emperyalistlerin elini güçlendiriyor. Bunun için Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.