Bank Asya’nın tümü TMSF’ye devredildi

Bank Asya’nın tümü TMSF’ye devredildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verdi.

BDDK  yaptığı açıklamayla, Bank Asya ile ilgili yaptığı denetimlerin sonucunu açıkladı.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, denetimler sonucunda, bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların, katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arz ettiğinin ortaya çıktığı belirtilerek, "Bu nedenle, bankanın temettü hariç, ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince TMSF'ye devredilmesine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu dakonuyla ilgili yaptığı açıklamada , Bank Asya'nın bu aşamada bankacılık faaliyet izninin kaldırılmadığını, Türk bankacılık sistemiyle ilişkide bulunan yerli ve yabancı tasarruf sahipleri ile diğer ilgililerin endişe etmelerini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler