Baraj göletindeki balık ölümleri halkı korkutuyor

Baraj göletindeki balık ölümleri halkı korkutuyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Hacı Hıdır baraj göletinde yaşanan balık ölümleri çevrede korkuya neden oldu.

Şanlıufa'nın Siverek ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hacı Hıdır Baraj Göletinde yaşanan balık ölümleri, çevrede korkuya neden oldu. Göletteki binlerce balığın kıyıya vurduğunu gören mahalle sakinleri durumu yetkililere haber verdi.

Baraj göletine kanalizasyon suyu karıştığından dolayı içme suyu olarak kullanamadıklarını, sadece tarımsal sulama ve hayvanların su ihtiyacının karşılanması için baraj suyunu kullandıklarını belirten mahalle sakinleri, balık ölümlerinin araştırılmasını istiyor.

Kırkpınar mahallesinde çobanlık yapan Cenap Kırklar, yaşanan balık ölümlerinden dolayı korktuklarını belirterek, "Her gün belirli aralıklarla hayvanlarımızı gölet etrafında otlatıyoruz.  Hayvanların su ihtiyacını da yıllardır bu göletten sağlıyoruz. Gölet etrafında otlayan hayvanların zehirlenmesinden korktuğumuz için baraj gölünden su içmesine izin vermiyoruz. Yetkililerden, baraj gölünün incelenmesini ve balık ölümlerinin nedeninin belirlenmesini istiyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinin ihbarıyla harekete geçen kaymakamlık, görevlendirdiği ekibin, gölden su ve ölü balıklardan numunelerini alıp, incelemeye gönderdiği öğrenildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.