Barakadan yapılma evde yaşam mücadelesi veriyorlar

Barakadan yapılma evde yaşam mücadelesi veriyorlar

Tekirdağ’dan İstanbul’a göç eden birbirleriyle akraba olan 5 aile, kendi imkânlarıyla yaptıkları barakadan evlerde yaşam mücadelesi veriyorlar.

İstanbul Başakşehir'e bağlı Ziya Gökalp Mahallesi'nde çöplerin arasında yaşam mücadelesi veren 5 ailenin dramı yürek burkuyor.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş ve kadın kollarından oluşan bir heyet, mağdur olan ailelere ziyaret etti. Yaşadıkları ortamı yerinde görmek ve yetkililere ulaştırmak için ziyaret gerçekleştiren heyet, gıda yardımında bulunmayı da ihmal etmedi.

Gıda, barınma ve işsizlik sıkıntısı yaşayan aileler, kendilerine hem yardım yapılması hem de eşlerine iş bulunması talebinde bulundular.

Daha önce İstanbul’da yaşadıklarını ve sonrasında geçinemedikleri için memleketleri olan Tekirdağ’a geri döndüklerini söyleyen Semra Cenikçi, "Biz 2-3 aydan beri buradayız. Daha önce de burada oturuyorduk. Memlekete gittik ama orada düzen kuramadık. Tekrardan buraya geldik. Çok düşkün durumdayız. Yardım istiyoruz. Çoluk çocuğumuz perişan durumda. Gecekonduda oturuyoruz ve geceleri çok soğuk oluyor. Sığınacak bir yerimiz yok. Eşimin işi yok. İş istiyoruz. Eve eşya alacak durumumuz yok." dedi.

Eşinin çalışmadığını ve eşine iş bulunmasını talep eden Burcu Lekesiz ise şunları söyledi:

"2-3 aydan beri buradayız. Eşim hurdacılık yapıyor. 2 çocuk bakıyorum. 200 lira yardım alıyorum. Çamaşır makinam, buzdolabım yok. Aldığımız malzemeler de buzdolabı olmadığı için bozuluyor. Eşim çalışmıyor, ona iş istiyorum. Kimseye muhtaç olmamak için eşimin çalışmasını istiyorum. Yaşadığımız hayat belli, iş olsa ben de çalışırım."

"Ailelerin durumu içler acısı"

Yaptıkları ziyaret sonrasında konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, aileler için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İşe ihtiyacı olan bu ailelere iş verilmesi çağrısında bulunan Elibüyük, şöyle konuştu:

"Ailelerin durumu hakikaten içler acısı. Yaşam alanları da 2019 Türkiye’sine yakışmıyor. İstanbul’un merkezi bir yerinde çöplerin arasında gecekondu bile diyemeyeceğimiz bir yerde yaşıyorlar. Burada kalan bayanlardan biri 2-3 hafta önce 40 günlük bir bebeğini kaybetmiş. Öte yandan küçük çocukların durumu yüreklerimizi burktu. Biz aileleri gördük ve yardım kuruluşlarına çağrı yapıyoruz. Ancak bunun çözüm olmadığını biliyoruz. Yardımlarla hayatlarını sürdürmeleri çözüm değil. Buradaki kardeşlerimize iş imkânının sağlanması gerekiyor. Onların da talepleri bu yöndedir. Çocukların eğitimlerini devam ettirebilmesi, sağlıklı büyümesi için daha iyi bir yere taşınmaları gerekiyor."

Konu ile ilgili İstanbul Valiliğiyle iletişime geçtiklerini ve Vali Ali Yerlikaya ile bir görüşme sağlayıp durumu ileteceklerini söyleyen Elibüyük, "Yardım kuruluşlarını da arayarak durumlarını kendilerine bildireceğiz. Buradan iş adamlarına da çağrı yapıyoruz. Lütfen bu ailelere iş imkânı sunsunlar. Bir an önce bu ailelerin bu ortamdan çıkmaları lazım." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler