“Barikat ve kum torbalarından dolayı halk Sur'a gelmek istemiyor”

“Barikat ve kum torbalarından dolayı halk Sur'a gelmek istemiyor”

Sur esnafları adına basın açıklamasında bulunan Sur Platformu Başkanı Süleyman Eliş, Sur’da çatışmaların izlerinin ortadan kaldırılması için kum torbası, çukur ve barikatların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sur esnafları adına basın açıklamasında bulunan Sur Platformu Başkanı ve Zeytin Dalı Barış Platformu  Genel Başkanı  Süleyman Eliş,  Sur ilçesinde yaşanan çatışmalara değinerek, çatışmaların izlerinin ortadan kaldırılması için kum torbası, çukur ve barikatların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Eliş, Zeytin Dalı Barış Platformu Diyarbakır il Başkanı İmam Şeker, Zeytin Dalı Barış Platformu Genel Başkan Yardımcısı Kadri Ekici, Uluslar Arası Vizyon Geinçlik Derneği Diyarbakır İl Başkanı Güzel Kızoğlu’nun da destek verdiği açıklamada, Sur ilçesinin dünyanın ticaret, kültür ve medeniyet şehri olduğu vurgulandı.

Sur’un dünyanın enlerini içinde barındırdığını belirten Eliş, surların köprüleri, sahabeleri ve tarihiyle hep bir adım önde olduğunu ifade ederek, yaşanan çatışmalı süreçte, 5 ay boyunca iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıklarına, bu nedenle on binlerce kişinin işsiz kaldığına dikkat çekti.

“Sur’da 11 bin kişi işsiz kaldı”

 Sur’da kayıtlı 3 bin, kayıt dışı 8 bin  esnafın ekmek yediğini dile getiren Eliş, Haziran öncesi muhteşem bir ticaret ve huzurlu bir hava olduğunu ancak sonrasında her şeyin çığırından çıktığını ifade etti.

Sur'da yapılması planlanan kamulaştırmaya da değinen Eliş, “Eğer bir plan ve proje varsa, fakirden alıp zengine verecekse, bizi evimizden edecekse, zengini daha çok zengin fakiri daha çok fakir olacaksa, kimse kusura bakmasın desteklemiyoruz. Ancak mülk sahiplerini mağdur etmeyecek bir çalışma olursa destek veririz.” dedi.

“Polise karşı değiliz ancak kum torbası istemiyoruz”

Esnafın kapatma sürecinde Diyarbakır Valiliğini 19 kez ziyaret ettiğini kaydeden Eliş, “Siyasi parti liderleri, bakan ve başbakan yardımcılarıyla da görüşme yaptık. Valilikten Urfa Kapı, Çift Kapı ve Tek Kapı'daki barikat ve kum torbalarının kaldırılmasını istedik. Polise karşı değiliz, ancak kum torbası istemiyoruz. Kulübelere de bir şey demiyoruz. Ancak insanlar, barikat ve kum torbalarından dolayı gelmek istemiyor ilçeye.” diye konuştu.

“İnsanlar ölüyor kimin umurunda”

Eliş, “Biz Diyarbakır’da huzur istiyoruz artık. Ne savaş, ne kum torbası, ne çukur ne de barikat istiyoruz. 4 parti bir araya gelerek sorunlarını çözsünler. Eğer çözemiyorlarsa kendi çocuklarını oraya buraya göndersinler. Yazık günah. Yapmışlar bir rant meselesi. İnsanlar ölüyor kimin umurunda.” diye tepki gösterdi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.