Baro başkanları Şemdinli'de yaşanan vakayı yerinde inceledi

Baro başkanları Şemdinli'de yaşanan vakayı yerinde inceledi

​Diyarbakır, Van ve Hakkâri barolarının başkanları ve yönetim kurulu üyelerin Şemdinli'nin Kurgan köyü Yufkalı mezrasında hayvan otlatan köylülere kolluk kuvvetleri tarafından işkence ve kötü muamele yapılması olayını yerinde inceledi.

Hakkâri Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Ahmet Özmen, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı (Nêrduşe) köyünün Binahare mezrası yaylasında koyunlarını otlatmaya götüren Nasır Taş ve Ramazan Aktaş'ın kolluk kuvvetleri tarafından darp edilmesi olayını araştırmak üzere bölgeye geldi.

Diyarbakır Barosundan yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2018 tarihinde Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Kurgan köyü Yufkalı mezrasında hayvan otlatan köylülere kolluk kuvvetleri tarafından işkence ve kötü muamele yapılması olayına ilişkin Diyarbakır Barosu, Van Barosu ve Hakkâri Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin dün inceleme, gözlem ve raporlama için olayın yaşandığı Yufkalı mezrasına gittikleri belirtildi.

Açıklamada, "İşkence ve kötü muameleye maruz kalan köylüler ve olayın tanıklarından detaylı bilgiler alınmıştır. Köyde yapılan gözlem ve tespitlerden sonra Şemdinli ilçe merkezine gidilmiştir. Şemdinli ilçesinde Hakkâri Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Ahmet Özmen tarafından basına kısa bir bilgilendirme toplantısı yapmıştır. Her üç Baro Başkanı da yapmış oldukları açıklamada;  yaşananların açık bir işkence ve kötü muamele olduğunu bu ve benzeri olayların son zamanlarda özellikle Şemdinli’de yaşandığını, işkencenin ve kötü muamelenin bir insanlık suçu olduğunu, bu suçu işleyenlerin derhal açığa alınması gerektiğini ve soruşturma dosyanın takipçisi olacaklarını belirtmişlerdir." denildi.

Açıklamanın sonunda, hazırlanacak raporun en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler