Barzani: PKK'nin Dayatmaları Yüzünden Kürd Konferansı Yapılamadı

Barzani: PKK'nin Dayatmaları Yüzünden Kürd Konferansı Yapılamadı

Barzani, geçen yıl yapılması planlanan ancak, sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için, PKK'nın kongre delege sayısının yarısını istediğini belirtti.

Bölgesel Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 2006 yılında ABD'nin, PKK'ya karşı bir operasyon yapmak istediğini, ancak kendisinin buna izin vermediğini belirterek, PKK'nın kendilerinin bu tavrını göz ardı ettiğini söyledi.

Yapılması sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için ise, PKK'nın delege sayısının yarısını istediğini söyleyen Barzani, "Biz bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Rudaw adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve Irak Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani, Erbil'de partisinin yöneticileri ile bir araya gelerek, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölgenin sınırındaki gelişmeler, Irak'ta yapılacak genel seçimler ve Irak Kürt bölgesi yönetimine Rojava üzerinden PKK'nın yaptığı eleştiriler ile ilgili konuştu. Barzani toplantıda, 2006 yılında ABD Başkanı George Bush döneminde bir üst düzey ABD yetkilisinin ABD Bağdat Büyükelçisinin haberi olmadan PKK'ya karşı operasyon düzenlemek istediklerini kendisine ilettiğini ancak, bunu kabul etmediklerini belirterek, "PKK her konuda bizi eleştiriyor ama bunu göz ardı ediyor" dedi.

Barzani, Rojava sınırında kazdıkları hendekler ile ilgili eleştiriler üzerine ise, bu bunların bölgesel Kürt yönetiminin güvenliğini sağlamak için kazıldığını, Rojava ile ilgili yasal sınırın açık olduğunu ve gidiş gelişlerin devam ettiğini belirtti. Barzani, geçen yıl yapılması planlanan ancak, sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için ise, PKK'nın kongre delege sayısının yarısını istediğini belirterek, "Kongrenin iki başkanının olmasını istediler. Bunu kabul etmemiz söz konusu değildir. Kendi yaklaşımlarını üzerimize dayatmalarını kabul etmemiz söz konusu değildir. Eğer bu tavırları olmasaydı geçen yıl bu kongreye yapacaktık" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler