Barzani Şengal’de açıklamalarda bulundu

Barzani Şengal’de açıklamalarda bulundu

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge’nin Şengal’i tamamen kontrol altına almasından sonra bir basın açıklaması düzenledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, dün başlayan ve bugün Şengal’in tamamen kontrol altına alınmasıyla devam eden operasyonla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Peşmerge’nin Musul'a bağlı Şengal’in (Sincar) kontrolünü tamamen ele geçirmesinden sonra, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Şengal’de basın açıklaması yaparak, verdikleri sözü tuttuklarını, büyük bir zafer elde ettiklerini ve operasyona sadece Peşmerge’nin katıldığını söyledi.

Ezidi halkının yoğun olarak kaldığı Şengal, 3 Ağustos 2014'te IŞİD’in kontrolüne geçmişti. Koalisyon uçaklarının da hava desteğiyle Peşmerge’nin dün başlattığı ve bugün de devam operasyonda Şengal'in kontrolü tamamen Peşmerge’nin eline geçti.

Şengal operasyonunun bir mesaj olarak değerlendirilmesi gerektiği belirten Barzani, bu operasyona Peşmergeler dışında herhangi bir gücün katılmadığını da sözlerine ekledi. Merkezi Irak Hükümeti’nden Şengal'in il olması için talepte bulunacaklarını belirten Barzani, “Buradan tüm dünyaya ve Bağdat’a sesleniyorum; Şengal'in kalkınması için el ele vermemiz gerekiyor.” dedi.

Barzani, açıklamasının sonunda, operasyona destek veren ABD ve koalisyon üyelerine de teşekkür etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler