Barzani: Tercihimiz bağımsızlık!

Barzani: Tercihimiz bağımsızlık!

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, "Önümüzde iki seçenek var. Ya bağımsızlık, ya da boyun eğmek. Birincisini seçeceğiz" dedi.

Erbil/Musul (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, "Önümüzde iki seçenek var. Ya bağımsızlık, ya da boyun eğmek. Birincisini seçeceğiz" dedi. 

Başkan Barzani, başkent Erbil ve Musul cephelerindeki Peşmerge Güçleri’ni Başkomutan sıfatıyla denetledi ve bayramlarını kutladı.

Tarihin, Kürt milletine altın bir fırsat sunduğunu vurgulayan Başkan, “Böyle bir süreçte birilerinin iki yönetimli bir Kürdistan'dan bahsetmesi garip. Kürt milleti bunun cevabını verecektir" diye konuştu.

Milletin bu kadar şehidi ve kurbanı, Kürdistan’ın parçalanması için vermediğini ifade eden Barzani, şöyle devam etti:

“Hiç kimse Kürdistan Bölgesi’ni bölemez, parçalayamaz. Birlik ve bütünlükten rahatsız olanlar, hayatlarını tercih ettikleri herhangi bir yerde sürdürebilir."

Başkan Barzani, “Başkalarının emri altında kalmak için onca şehit vermedik. Düşman elinden geleni ardına komadı. Ancak, milletimizin iradesini kıramadı. Artık böyle bir acı tecrübeyi yaşamak zorunda değildir. Bağımsızlık ve boyun eğme seçenekleriyle karşı karşıyayız. Tercihimiz bağımsızlık" dedi.

Başkan Barzani, dün de Mahmur – Güwer ve Kerkük cephelerine gitmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.