"Başarabilmek için eğitim diyoruz"

"Başarabilmek için eğitim diyoruz"

2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması düzenlenen programda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, başarmak için eğitimin olması gerektiğini belirtti.

'İlköğretim Haftası' Batman merkez Gültepe Mahallesi'nde bulunan Gültepe İlkokulunu düzenlenen bir program ile kutlandı.

Törene Batman Valisi Ahmet Deniz'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanlığı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kurum müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Okul girişinde ilköğretim okulu öğrencileri gelenlere çiçek ve çikolata ikram etti. Ardından program okulun konferans salonunda gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, bu ülkeyi bölmek parçalamak için haince uğraşanlara fırsat vermek mümkün olmadığını söyledi.

"Daha önce belediyeler maalesef kayyumu PKK elindeydi"

Vali Deniz, "Yanlış yapanlara Türkiye Cumhuriyeti kuralları çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa onlar yapılacaktır. Bunu herkes böyle bilecek. Son günlerde 28 belediyeye görevlendirmeler yapıldı. Niye yapıldı arkadaşlar. Daha önce o belediyeler maalesef kayyumu PKK terör örgütünün elindeydi. Bunu herkes böyle bilecek. Şu anda milletin elline geçti. Bu devlet milletin devleti. Devlet milletine hizmet etmek için var. Gece gündüz demeden milletimize hizmet etmek için varız. Her terör örgütü ile mücadelemiz aziz milletimizle mücadele edeceğiz. Batman insanları çok güzel şeyleri hak ediyor. Bu halk tepkisi ve yürekli duruşuyla güzel şeyler hakkediyor.  Ama bunu da başarabilmek için eğitim diyoruz."dedi.

'Çocuğumu Seviyorum, Ana Sınıfa Gönderiyorum'

Bu sene bir kampanya başlattıklarını söyleyen Deniz, 'Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 'Çocuğumu Seviyorum, Ana Sınıfa Gönderiyorum' diye bir kampanya başlattık. Maalesef Türkiye'de ana sınıfında okullaşma oranımız 78'inci sıradayız. Sondan 3'üncüyüz. Ben bunu üzülerek söylüyorum. Ben bunu kabul etmiyorum. Çünkü okullarımız ve sınıflarımız var. Ama öğrenci gelmemiş. Veliler bir şekilde ikna edilmemiş. Okul idarelerimiz genel itibarıyla biraz üzerine fazla gitmemiş ama bir aydır projeye start verdik. İnşallah en kısa zaman da sizlerle de bu sonuçları paylaşacağız. 78'inci sıradan nereye geldiğimizi hep beraber göreceğiz. Anaokulunda başaramazsak yukarıya bir öğrenciyi taşıyamasak akademik başarı diye bir şey düşüne bilmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin eğitimde sıçratmak olduğunu kaydeden Deniz, son olarak şunları söyledi: "Hem TEOG sınavında hem üniversite sınavlarında başarıda sıçratmaktır. Yeter ki öğretmenlerimizle, idarecilerimizle ve ailelerle biz gece gündüz demeden eğitimde nitelik kazandırmak projesi kapsamında okul öncesi eğitim olsun diğer eğitimler olsun çocuklarlımızın eğitimi için her türlü seferberliği yapacağız. Asla ve asla herhangi bir ücret alınmayacak. Bizler devletimizin her türlü imkanlarını çocuklarımıza seferber edeceğiz."

Yapılan konuşmalardan sonra program, öğrencilerin okuduğu şiirler ve ilkokul öğrencilerinin, ana sınıfa yeni başlayan öğrencilere, hoş geldin çiçeği vermesi ile sona erdi.

Vali Deniz protokol ile beraber ana sınıfı öğrencilerini ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. (M. Sait Çelik - İLKHA) 





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler