Gaziantep’te başarılı öğrencilere Bosna Hersek gezisi ödülü

Gaziantep’te başarılı öğrencilere Bosna Hersek gezisi ödülü

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan liselerde eğitim gören ve okullarında dereceye giren ilk 3 öğrencinin Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirilmesini içeren gezi programının protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki liselerde eğitim gören ve okullarında dereceye giren ilk 3 öğrencinin Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirilmesini içeren gezi programı ile ilgili Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete arasında, başarılı öğrencilerin Bosna Hersek ziyareti için protokol imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, Şahinbey Belediyesi ile daha önce de birçok protokol imzaladıklarını hatırlattı.

Gül, “Şahinbey Belediyesi ile birçok protokol yaptık. Bilindiği gibi daha önce ki kitap okuma yarışması sonrasında öğrencilerimizden umreye gidenler olmuştu. Ayrıca başarılı öğrencilere saat, bisiklet, spor ayakkabısı dağıtıldı. Bugün de okullarında başarılı olan lise öğrencilerinin Bosna Hersek’e gönderilmesi için protokol yaptık. Şahinbey Belediyemiz birçok etkinliğe destek veriyor. Şahinbey’deki öğrenciler Gaziantep’in yaklaşık yüzde 45’ine denk geliyor. Bu anlamda da büyük bir adım. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde öğrencilerimizin başarıları ve faaliyetleri karşılık bulmaya devam edecek. Bu konuda başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere bütün ekibine ve Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

“Öğrencilerimiz, ecdat yadigârı Bosna’yı ziyaret edecek”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da okullarında başarılı olan lise öğrencilerini Bosna Hersek’e göndereceklerini belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak eğitime, başarılı öğrencilere destek vermeye devam ediyoruz. Valimiz Davut Gül’e ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete’ye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Daha önceki yıllarda okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne laptop hediye ediyorduk. Bu yıl farklı bir uygulama ortaya koyduk, Şahinbey ilçemizdeki liselerde eğitim gören ve okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimizi Bosna Hersek’e göndererek, öğrencilerimizin yurt dışını tanıma ve görme imkânı sağlamış olacağız. İmzaladığımız protokolle 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan lise öğrencilerini eylül ayı içerisinde Bosna Hersek’e göndererek ödüllendirmiş olacağız. Şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah bu uygulamamızı gelecek yıllarda da devam ettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise Bosna Hersek ziyaretinin öğrencilerin gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirterek, “Öncelikle öğrencilerimizin ecdat yadigârı olan toprakları ziyaret edecek olmasından mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Öğrencilerin kültürleri ve kültürel mirasları tanıması için büyük bir fırsat olacak. Bu anlamda başarıyı ödüllendiren ve eğitimle ilgili her meselede yanımızda olan Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bu ziyaretler evlatlarımızın gelecekle ilgili ufuklarının gelişiminde büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.