Başbakan: 350 bin Afrinli topraklarına dönecek

Başbakan: 350 bin Afrinli topraklarına dönecek

Başbakan Yıldırım Kocaeli'de yaptığı konuşmada "Harekât sonrası Türkiye'de misafir ettiğimiz 350 bin Afrinli topraklarına dönecek." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli'deki Gölcük Tersanesi Komutanlığında düzenlenen Muratreis Denizaltısı ilk kaynak töreninde yaptığı konuşmada, Afrin operasyonuna değinerek "Harekât sonrası Türkiye'de misafir ettiğimiz 350 bin Afrinli topraklarına dönecek." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, bölgesinde sadece kendi topraklarının bütünlüğünü, sınırlarının güvenliğini, vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamakla kalmadığını, bölgedeki istikrarsızlıkların da ortadan kaldırılması için önemli bir katkı sağladığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Operasyonu ile 2 bin kilometrekareden fazla bir alan, temizlenmiş ve bugün orada daha önce evlerini, barklarını, yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan mazlum, mağdur Suriyeliler, kendi topraklarına dönme imkânı bulmuş, bugün itibarıyle 140 bin kişi bu bölgede yerleşmiştir. Sadece orada açılan okullara devam eden çocuk sayısı 160 bindir. Bölgeyi 7 yıldır iç savaşla büyük bir kaosa sürükleyen, 'bölgeye istikrar getireceğim' diye adeta bir istila projesi içinde olan emperyal güçler, bölgede ne Suriye'ye istikrar ne bölgedeki insanların derdine çare olmak için ciddi bir adım atmamışlardır."

“Afrin'de Türkiye'ye, ülkenin güney sınırlarına yönelik tacizlere son vermek, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamak, diğer yandan Afrin'de yaşayan yaklaşık 500 bini bulan Arap, Kürt, Türkmen ve diğer etnik unsurları PYD/PKK’nin zulmünden kurtarmak için Zeytindalı Harekatı'nın başlatıldığını” belirten Yıldırım, gelinen noktada alanın bir bir temizlendiğini söyledi.

Başbakan Yıldırı, "İnşallah tamamen PKK, YPD, YPG, DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra evlerinden, barklarından ayrılmak durumunda kalan ve Türkiye'de misafir ettiğimiz yaklaşık 350 bin Afrinli topraklarına dönecek, orada huzur içinde yaşamlarını devam ettireceklerdir." dedi. (İLKHA) 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler