Başbakan: Bazı emperyalistler Kürdler için devlet kurmaya kalkıyorlar

Başbakan: Bazı emperyalistler Kürdler için devlet kurmaya kalkıyorlar

Başbakan Yıldırım "Bazı emperyalistler, Kürdler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Kürdler de Türkler de bin yıldır Anadolu'da yaşıyorlar. Kimse Türklere, Kürdlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen Ağrı mitinginde halka hitap etti.

Selahattin Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarında halkı isyana çağırdığını, Ağrılıların bu çağrıya cevap vermediğine dikkat çeken Yıldırım, "Selahattin Demirtaş, Kürt vatandaşları isyana çağırdı ama benim Ağrılı hemşerilerim, bu çağrıya hiç cevap vermedi. Bir tek Ağrılı kardeşim teröre, şiddete bulaşmadı. Teröristlerin hevesini kursaklarında bıraktınız. Meydanlarda hiçbir zorbalığın bu milleti dize getiremeyeceğini gür bir sesle haykırdınız, ülkemize, geleceğimize sahip çıktınız." ifadelerini kullandı.

"Bazı emperyalistler Kürdler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar"

Geçmişte, bölgede Kürdçe türkü ve şarkıların yasak olduğunu, annelerin çocuklarıyla ana dilinde konuşamadığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: "Köylerimizin ilçelerimizin Kürdçe isimlerini serbest bıraktık. Kuran-ı Kerim'in Kürtçe basımını yaptık. Üniversitedeki yasakları engelleri kaldırdık. Başörtüsü zulmünü sona erdiren kim? Üniversiteye girişte kat sayı engelini kaldıran kim? Demokrasiden ve insan haklarından asla geriye dönüş yok. Bu ülke, bu vatan bizim. Bazı emperyalistler, Kürdler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Suriye'de, Irak'ta Kürdlere devlet kuracaklarmış. Kürdler de Türkler de bin yıldır Anadolu'da yaşıyorlar. Kimse Türklere, Kürdlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Ayrımcılığa son verdik. Bütün kardeşlerimize, vatandaşlarımıza devletin her türlü imkânından yararlanma fırsatı verdik. Her vatandaşımızın isteğine talebine kulak verdik. Şimdi devlet Türkiye'nin her yerinde, her vatandaşın emrinde, hizmetinde."

Bölgeye yönelik hizmetleri, PKK'nin sürekli engellemeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Kalkınmamızı geciktirdiler, açlığa, yoksulluğa bölgeyi mahkûm etmeye çalıştılar. Biz istiyoruz ki diğer cumhurbaşkanı adayları da açıkça terörle mücadeleden bahsetsinler. Ediyorlar mı, niye etmiyorlar? Bu ülke hepimizin, terör bu ülkenin başının belasıdır. Bu belayı, bu milletin başından defetmek de bizim boynumuzun borcudur." ifadesini kullandı.

"Nereye giderlerse peşlerindeyiz"

Yıldırım, "Şimdi dışarıda nereye kaçarlarsa, nereye giderlerse enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandil'e giderlerse de Sincar'a giderlerse de Fizan'a giderlerse de gideceğiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz." dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti: "Allah bizi kardeş yaptı. Hainler kardeşliğimizi bozamayacak. Bu ülkenin her vatandaşı başımızın tacıdır. Kürt'üyle, Türk'üyle hepsi birinci sınıf vatandaşımızdır. Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni, inancı, dili, kültürü dolayısıyla ayrımcılık görmeyecek, haksızlığa uğramayacak."

Ağrı mitinginin ardından Doğubayazıt ilçesinde çimento fabrikasının açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Zeytin Dalı Harekatı'yla, Fırat Kalkanı Harekatı'yla, şimdi de Münbiç'te Amerika'yla yaptığımız anlaşmalarla Fırat'ın batısından Akdeniz'e kadar 250 kilometrelik hudut boyunda terörü tamamen yok ettik. Terör bizim için en önemli tehditlerden biriydi ama bugün değil."

Yıldırım, açılışın ardından partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere Iğdır'a geçti.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.