Başbakan Davutoğlu Midyat’ı ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu Midyat’ı ziyaret etti

İl Danışma Toplantısı ve bir dizi ziyaret için Mardin’in Midyat ilçesine gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, göç etmek zorunda kalan ve evlerini kaybedip mağdur olanlara yardımında bulunacaklarını söyledi.

Mardin ve ilçelerine İl Danışma Toplantısı ve bir dizi ziyaret için gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu programının son ziyaretini Midyat’a gerçekleştirdi. Davutoğlu, “Mağdur olmuş, göç etmek zorunda kalan ve evlerini kaybedenlere kira yardımında bulunacağız.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti otobüsü üzerinden kendisini uzun süre bekleyen Midyatlılara seslendi.

Kardeşlik buluşmalarına ilk olarak Mardin’den başladıklarını belirten Davutoğlu, Mardin’i, Nusaybin’i Halep gibi yapmak isteyenlere, Türkiye’yi ateş çemberine sokmak isteyenlere karşı birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.” ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu daha sonra İl danışma toplantısı için konferans salonuna geçti. Davutoğlu, özel bir otelin konferans salonunda partililere ve Midyat’ta faaliyet yürüten kimi STK temsilcilerine hitap etti.

Davutoğlu, “1 Kasım seçimlerinden sonra kardeşlik ve teşekkür buluşmalarına ilk olarak, nezdimizde apayrı yeri olan Mardin ve ilçelerinden başladık. Barış sürecinde katkılarından dolayı halkımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.” dedi.

“Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz”

Türkiye’nin çok önemli ve tarihi denebilecek bir dönemden geçtiğini belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2001 yılı itibarıyla devraldığımız ülke yönetiminde çok önemli mesafeler kat ettik. DGM’lerin, OHAL’lerin, krizlerin olduğu, her yere borçlu bir ülke durumundan daha özgür ve refah bir duruma gelen bir ülke haline geldik. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Başları eğik bir milletin, başkaldırmasını sağladık. Borçlarını ödemekte IMF’ye bağımlı bir ülkeydik. Elhamdulillah artık o günler geride kaldı.” diye konuştu.

Son zamanlarda meydana gelen önemli olaylara da değinen Başbakan, “Gezi olaylarıyla kaos yaratmak için uğraştılar başaramadılar, 17-25 Aralık kumpasları yaptılar başaramadılar ve 6-7 ekim olayları başlattılar yine amaçlarına ulaşamadılar ve en son çukur kazma, barikatlar kurmakla özellikle bölge insanını mağdur ettiler. Ama milletimizin desteğiyle bu amaçlarına ulaşamadılar ve hiç bir zaman ulaşamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

“Bize umut bağlayanları mağdur etmeyeceğiz”

“Ekonomik eylem planımızı devreye sokacağız.” diyen Davutoğlu, “Tüm çukurları kapatacağız, barikatları kaldıracağız. Mağdur olmuş, göç etmek zorunda kalan ve evlerini kaybedenlere kira yardımında bulunacağız.” dedi.

Midyat’ın en önemli sorunlarından biri olan Estel-Midyat yolunun yapımı konusunda önemli bir karar verildiğini belirten Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesinin yapmadığı yolları, Ulaştırma Bakanlığına devretmek suretiyle karayolları tarafından yapılacağını dile getirdi.

Toplantının ardından ilçeden helikopterle Mardin Hava Limanına giden Başbakan, saat 22.00’de uçakla Mardin’den ayrılarak Kazakistan’a hareket etti. (Süleyman Tunç - İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler