Başbakan Davutoğlu’ndan operasyon sonrası açıklama

Başbakan Davutoğlu’ndan operasyon sonrası açıklama

Başbakan Davutoğlu dün gecede süren operasyonlar sonrası bu gün yaptığı açıklamada operasyonun başarılı bir operasyon olduğunu belirterek, yaşananlar gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da Huber Köşkü’nde gerçekleştirilecek olan görüşme öncesinde Esenboğa Havalanı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başbakan Davutoğlu, dün gece saat 23.00 başlatılan ikinci dalga operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dün gece 23.00 sıralarında başlayan ve sabah saat 04.00’e kadar devam eden operasyonlar hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de üçüncü dalga Irak’ta ise ikinci dalga operasyonu başlatma talimatı verdiklerini belirterek, yapılan bu operasyonların hem hava hem de karadan verilen top desteğiyle yürütülen bir operasyon olduğunu söyledi.

PKK ve IŞİD’e yönelik hava operasyonları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, Güvenlik zirvesinde alınan kararlar çerçevesinde başlatılan operasyonların kararlıkla sürdürüleceğini mesajı verdi.

“22 il de IŞİD PKK ve DHKP-C’ye yönelik operasyon”

Yapılan  sınır dışı operasyonlarla eş zamanlı olarak bu gün sabah saatlerinde yurt içinde de 22 il de IŞİD, PKK ve DHKP-C’ye yönelik operasyonların başlatıldığını belirten Başbakan Davutoğlu, düzenlenen operasyonların sonuçları ve gelişmeleri değerlendirmek üzere saat 02.30 civarında operasyona komuta eden komutanlar ve ilgili bakanlar ile güvenlik birimlerinin de bulunduğu bir toplantıda Çankaya Köşkü’nde bir araya geldiklerini söyledi.

Hükümet olarak kararlılıklarından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, “Biz bu operasyonları başlatırken gelişmelerin siyasi, askeri, güvenlik sonuçlarını çok detaylı bir şekilde etüt ederek buna karar verdik.” dedi.

“Gözaltına alınanların sayısının 590’a ulaştı”

Yapılan sınır dışı operasyonlarla birlikte yurtiçinde de bütün gece eş zamanlı olarak 22 il de operasyonların sürdüğünü ve dün gece gözaltına alınan 288 kişi ile beraber toplamda şu ana kadar terör örgütü üyeliğinden gözaltına alınanların sayısının 590’a ulaştığını belirten Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kez daha ifade etmek isterim bu operasyon kararı askeri yetkililerimizin, emniyet görevlilerimizin, bakanlıklarımızın bir dönemdir yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde yaptığımız istişareler çevresinde bakanlar kurulunda, milli güvenlik kurulunda yaptığımız istişareler çerçevesinde son olarak geçtiğimiz güvenlik zirvesinde aldığımız kararlarla hayata geçirilmiştir. Nerelerden çıktıkları, nereden talimat aldıkları malum bazı çevreler 3 terör örgütünü birden Türkiye’yi neredeyse kıskaca almak amacıyla harekete geçirmişlerdir.” (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.