Başbakan Yardımcısı Şimşek Gaziantep'te

Başbakan Yardımcısı Şimşek Gaziantep'te

Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, kentte katıldığı çeşitli programlarda yaptığı konuşmalarda emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs ile ilgili kararına değinmemesi dikkat çekti.

Gaziantep'e yapılacak "Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi"nin inşaatının temeli dualarla atıldı.

Müzenin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Suriye, Irak, Libya ve Yemen'de yaşananlardan dersler çıkartılması gerektiğini ve oynanan oyunlara dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs ile ilgili kararına değinmemesi ise dikkat çekti

Şimşek, Suriye, Irak, Libya ve Yemen'de yaşananlardan ders çıkartılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün bütün dünya kapılarını kapatırken biz ise 3,3 milyon Suriyeli muhacire kapımızı açmışız. Evet, Gaziantep çok büyük bir fedakârlık içerisinde. Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa ve İstanbul bu anlamda dünyaya insanlık dersi vermeye devam ediyor. Biz, bu kardeşlerimizi bir yük olarak görmüyoruz. Bunlar şehrimiz, ülkemiz için birer değerdir. Çünkü inanıyorum ki Türkiye bugün yaptıklarıyla bütün dünyanın, masum insanların aslında düşünenlerin gönlünde taht kuran bir ülkedir. Ama aynı zamanda ben inanıyorum ki bölgede şartlar normalleşince bu insanlar Gaziantep ile muazzam köprüler oluşturacak. Bu insanlar Gaziantep'in bundan sonraki dönemde özellikle Ortadoğu ve Afrika'da çok daha güçlü bir şekilde konumlanmasını sağlayacak."

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, "Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin kente çok yakışacağını söylediler.

Konuşmaların ardından müzenin temeli, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in yaptığı dua ile atıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler