Başbakan Yıldırım: 12 günde 82 roket atıldı

Başbakan Yıldırım: 12 günde 82 roket atıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'den Türkiye'ye 12 günde 82 roket atıldığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'den Reyhanlı, Hatay ve Kilis'e 12 günde 82 roket atıldığını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen Ankara-Niğde Otoyolu Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Burada konuşan Başbakan Yıldırım, Afrin'den Reyhanlı'ya, Hatay'a, Kilis'e 12 günde 82 roket atıldığını belirterek, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Yıldırım, "Şu ana kadar bu alçaklar Afrin'den Reyhanlı'ya, Hatay'a, Kilis'e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Bu roketler sebebiyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 100'den fazla da yaralanan vatandaşımız var. Yıkılan binalar, camiler ayrıca buna dâhil değil. Peki, bu durumda ne yapacağız biz? Elimizi kolumuzu bağlayıp bu alçakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceğiz? Beklemedik, tepelerine bindik. Tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceğiz. Böylece sadece ülkemizin, vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamış olmayacağız, aynı zamanda Afrin'de yaşayan yarım milyonu bulan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizi de bu beladan kurtaracağız." şeklinde konuştu.

Yıldırım, oradaki çocukların küçük yaşta savaştırıldığını, insanların mal ve mülklerinin ellerinden alındığını ve kadınlara tacizde bulunulduğunu belirterek, "Bunlar insanlıktan nasibini almamış alçak bir güruh. Hem yurt içinde hem yurt dışında bunları yok edinceye kadar mücadeleye devam. Durmak yok. Amacımız milletin huzurunu, güvenliğini sağlamak." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.