Başbakan Yıldırım Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'e gidecek

Başbakan Yıldırım Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'e gidecek

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Başbakan Yıldırım'ın Bangladeş'e gideceğini aktardı.

"Necip Fazıl Ödülleri 2017" ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü Başbakan Binali Yıldırım'ın Bangladeş'e gideceğini aktardı.

Pazartesi günü Başbakan Binali Yıldırım’ın, Arakanlı Müslümanlarla ilgili olarak Bangladeş’e gideceğini açıklayan, daha önce eşi Emine Erdoğan ile birlikte bakanların oraya gittiğini ve konuyu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda açarak çağrıda bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Duyarsız kalamayız. Ve attığımız adımların da yavaş yavaş neticesini alıyoruz. Düzen bozuk olabilir, ama bizim buna rıza gösterme mecburiyetimiz yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elimizle müdahale edeceğiz ya... Bütün görüşmeleri, her şeyi yapacağız ya... Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda çağrımızı yaptık. Arakan için orada, Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar, onlarla beraber orada bizzat toplantı yaptık. Niçin? Duyarsız kalamayız. Attığımız adımların da yavaş yavaş neticesini alıyoruz. Düzen bozuk olabilir ama bizim buna rıza gösterme mecburiyetimiz yoktur." diye konuştu.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.