Başbakan Yıldırım: Referandum bölge için hiç hayırlı olmaz

Başbakan Yıldırım: Referandum bölge için hiç hayırlı olmaz

Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş'e ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda Kürdistan Bölgesinde yapılacak referanduma ilişkin konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş'e ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Irak Kürdistan Bölgesi'nde 25 Eylül'de yapılması planlanan "bağımsızlık referandumu" konusunda konuştu.

Yıldırım, "Şunu açıkça söyleyeyim. Bu referandum kararı ve referandumun gerçekleşmesi Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye, ulusal güvenlik meselesi konusunda uluslararası anlaşmalardan, ikili anlaşmalardan doğan haklarını kullanmakta kararlıdır, tereddüt göstermez." dedi.

Barzani'ye çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, "Burada bir çağrı daha yapmak istiyorum. Henüz zaman bitmiş değil. Kuzey Irak yönetimi, Barzani, bu sevdadan, bu inattan vazgeçmelidir. Bütün dünyanın karşı çıktığı ve açık olarak ikili ve uluslararası hukuka aykırı olarak inatla yapmaya çalıştığı bu referandum, bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayırlar getirmez. Bölge için hiç hayırlı olmaz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, TBMM'de yarın görüşülecek Başbakanlık tezkeresiyle ilgili de şunları söyledi: "Gelen tezkere, Türkiye'nin güney kara hudutları ötesinde ve mücavirinde olabilecek her türlü ülkemiz aleyhine, ülkemiz milli güvenliğini tehdit edecek gelişmelere karşı müdahale hakkını veriyor. Asker gönderme hakkını veriyor."

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.