Başbakan Yıldırım'dan kaçırılan 3 Türkiyeli için telefon görüşmesi

Başbakan Yıldırım'dan kaçırılan 3 Türkiyeli için telefon görüşmesi

​Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa El Sarraj ile telefonda görüşerek, kaçırılan 3 Türkiye vatandaşının bir an önce kurtarılması beklediklerini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa El Sarraj ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım Libya'da kaçırılan 3 Türkiye vatandaşının bulunması için tüm imkanlarının seferber ettiklerini söyledi.

Görüşmede, Libya'da kaçırılan 3 Türkiye vatandaşının durumu ele alındı. Yıldırım, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye vatandaşlarının bir an önce kurtarılması beklentisini vurguladı ve bu konuda her türlü yardıma hazır olunduğunu belirtti.

Başbakan Sarraj, Libya makamlarının, kaçırılan 3 vatandaşın kurtarılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve en kısa sürede kurtarmayı ümit ettiklerini belirterek, gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca, Libya’nın bölünmüşlüğünün aşılarak, bir an önce istikrara kavuşmasına verilen önem bir kez daha vurgulanarak, BM Genel Kurulu’nda açıklanan yeni yol haritasına Türkiye'nin desteği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.