Başbakan Yıldırım’dan OHAL açıklaması

Başbakan Yıldırım’dan OHAL açıklaması

Başbakan Yıldırım, OHAL sürecinde hayatın olağan akışını negatif yönde aksatacak hiçbir uygulamaya gidilmeyeceğini, darbe girişiminin yol açtığı kayıplar ve zararların telafi edileceğini söyledi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklama göre, Başbakan  Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişimi bugüne kadar alınan tedbirlerin haklılığını teyit ettiği gibi bu suç örgütünden de ülkeyi tamamen kurtarma zorunluluğunun ortaya çıkardığını bildirdi.

FETÖ’nün, 15 Temmuz 2016 akşamı bir alçak darbe girişimine kalkıştığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, halkın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve hükümetin duruşu sayesinde darbe girişiminin kısa zamanda püskürtüldüğünü, darbecilerin de adalete teslim edildiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, “Fetullahçı Terör Örgütü”nün darbe girişimi bugüne kadar aldığımız tedbirlerin haklılığını teyit ettiği gibi bu suç örgütünden ülkemizi tamamen kurtarma zorunluluğu ortaya çıkarmıştır. Bu kapsamda bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulumuz üç ay süreliğine “Olağanüstü Hal” kararı almıştır.” dedi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Öncelikle darbeciler karşısında asil bir direniş sergileyen saygıdeğer vatandaşlarımızın şunu iyi bilmelerini isteriz ki, alınan üç aylık “Olağanüstü hal” kararı vatandaşlarımızın gündelik hayatlarını asla olumsuz etkileyecek bir karar değildir. Bu süreçte, hayatın olağan akışını negatif yönde aksatacak hiçbir uygulamaya gidilmeyecek, darbe girişiminin yol açtığı kayıplar ve zararlar telafi edilecek, ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliği ile ilgili kaygılar bertaraf edilecek, yönetimde ahenk sağlanacak, gerekli düzenlemeler daha hızlı yapılacak ve hukuka aykırı kısıtlayıcı hiçbir düzenlemeye gidilmeyecektir. Devlet ve milletimizin bekası ve huzuru için zorunlu olarak aldığımız bu kritik karar, bizatihi devlet düzeninin hukuk içinde işleyişine taalluk eden bir karardır. OHAL Sürecinde yapılacak bütün düzenlemeler daha hızlı ve süratli olmak üzere TBMM’ye sunulacaktır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler