Başbakan: YPG'nin yanında olursa ABD ile de savaşırız

Başbakan: YPG'nin yanında olursa ABD ile de savaşırız

Başbakan Yıldırım, Afrin'e yönelik operasyon konusunda, “ABD YPG'nin yanında bize karşı savaşa girerse, onlarla da savaşırız." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'e yönelik operasyon konusunda, "Bizim ABD'ye yönelik bir tehdidimiz yok. Bizim YPG ile bir sorunumuz var. Ancak ABD YPG'nin yanında bize karşı savaşa girerse, onlarla da savaşırız." dedi.

Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya giden Başbakan Binali Yıldırım, Alman birinci televizyon kanalı ARD'nin Tagesthemen programına özel bir röportaj verdi.

Afrin'e yönelik operasyon konusuna değinilen söyleşide Yıldırım "Bizim ABD'ye yönelik bir tehdidimiz yok. Biz şunu söylüyoruz: Türkiye, ABD, Almanya NATO üyesi. ABD Suriye'de terör örgütüyle birlikte DEAŞ'e karşı mücadele etme kararı aldı. Biz de diyoruz ki: NATO üyesi bir ülke olan ve NATO'nun sınırlarını koruyan Türkiye'ye karşı terör faaliyetleri içinde olan terör örgütleriyle birlikte çalışma. Bu ortaklığa sığmaz. Bu büyük devlet olmaya da yakışmaz. Bizim YPG ile bir sorunumuz var. Ancak ABD YPG'nin yanında bize karşı savaşa girerse, onlarla da savaşırız." ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Almanya ile yeni bir sayfa açalım

Başbakan yıldırım söyleşide Almanya ile ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini de dile getirerek şunları kaydetti: "Almanya'da seçim oldu. Seçim öncesinde her iki taraf birbirine biraz yüklendi. Ama seçim bitti. Şimdi yeni bir sayfa açmanın vakti geldi. Ben böyle düşünüyorum. Sayın Merkel'le tüm konuları hiç sansür yapmadan konuşmayı amaçlıyorum, düşünüyorum. Ve biz şunu söylüyoruz: Almanya Avrupa'nın belkemiği. Türkiye bölgenin belkemiği. Dolayısıyla Avrupa'yla, Almanya'yla Türkiye ilişkileri sadece AB-Türkiye ilişkileri için değil, aynı zamanda dört milyona yaklaşan soydaşlarımız açısından da önemlidir. Ve yeni bir sayfa açalım. Geçmişi unutalım, önümüze bakalım, ilişkilerimizi daha da geliştirelim."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler