Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına atama yapıldı

Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına atama yapıldı

Açık bulunan Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına Kamu Denetçisi Mustafa Özyar atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, açık bulunan Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına Kamu Denetçisi (Ombudsman) Mustafa Özyar'ın atanmasıyla ilgili karar yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre, açık bulunan birinci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığna Mustafa Özyar'ın atanması, 657 sayılı Kanun'un 92'nci maddesi ile 2451 sayılı Kanun'un 2'nci maddesi gereğince uygun görüldü.

Mustafa Özyar kimdir?

14 Mart 1970 tarihinde Elazığ'da doğan Mustafa Özyar, ilk öğrenimini Elazığ'da, ortaokul ve lise öğrenimini ise İzmir'de tamamladı. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Özyar, İzmir Barosunda avukatlık stajını tamamladı.

Selçuk Üniversitesinde kamu hukuku alanında yüksek lisansını, 1997-1999 yılları arasında adli yargı hakimlik adaylığını tamamlayan Özyar, 1999 yılında adli yargı hakimi olarak hakimlik görevine başladı.

2007-2011 yılları arasında Başbakanlık Müsteşarı Hukuk Danışmanı olarak görevlendirilen Özyar, 2011 yılında Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü olarak atandı. Bu görevle birlikte Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu üyeliği ve başkan vekilliği ile Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Anadolu Ajansı Denetim Kurulu üyeliği, T. C. Ziraat Portföy A. Ş. Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan vekilliği ve Spor Tahkim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Özyar, 2016 yılının kasım ayında TBMM Dilekçe ve İnsan Hakları Karma Komisyonu tarafından kamu denetçisi (ombudsman) olarak seçildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.