Başbakanlıktan 'çocuk işçiliğiyle mücadele' genelgesi

Başbakanlıktan 'çocuk işçiliğiyle mücadele' genelgesi

Başbakanlık tarafından, "çocuk işçiliğiyle mücadele"ye dair genelge yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Başbakanlığın "çocuk işçiliğiyle mücadele"ye dair genelgesi yayımlandı.

Çocukların zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen çocuk işçiliğinin, küresel ve ulusal çapta önemli sorunların başında geldiğinin belirtildiği genelgede, Türkiye'nin, çocuk işçiliği ile mücadeleye önem atfettiği bildirildi.

Genelgede, "Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, öncelikle en kötü biçimleri olmak üzere, çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı (2017-2023)' (Program) yürürlüğe girmiştir. Program kapsamında, çocuk işçiliğini önlemeye yönelik temel stratejiler, faaliyetler ve bu faaliyetlerden sorumlu olan ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluşlar ile faaliyetlerin tamamlanma süreleri belirlenmiştir. Programda yer alan faaliyetlerin takibi yılda iki kez düzenlenen İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantıları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir." denildi.

Toplumun çocuk işliği ile mücadeleye ilişkin duyarlılığının artırılması ve programın politika ve hedeflerine en üst düzeyde katkı sağlanması amacıyla 2018 yılının "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı" olarak ilan edilmesinin uygun görüldüğünün kaydedildiği genelgede, şu ifadeler yer aldı:

"Bu çerçevede, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı uygulamaları kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak tüm çalışmalarda çocuk işçiliği ile mücadele hususuna öncelik verilecek ve programda yer alan faaliyetlerin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca gereken her türlü destek ve yardım titizlikle sağlanacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler