Basel'de İmam Humeyni'yi anma programı

Basel'de İmam Humeyni'yi anma programı

İsviçre'nin Basel şehrinde İslami hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı, İran İslam Devrimi Lideri İmam Humeyni'nin 27. vefat yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.

İran İslam Devrimi Lideri İmam Humeyni, 27. vefat yıl dönümünde dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen programlarla yad ediliyor. Bu kapsamda İsviçre'nin Basel şehrinde İslami hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı da bir anma programı düzenledi.

Dün saat 19:30'da gerçekleşen programda konuşan Vakıf müdavimlerinden Mustafa Bünül, İmam Humeyni'nin İran'da büyük bir İslam devrimi gerçekleştirdiğinin altını çizerek, buna karşın Emperyalist güçlerin, devrimin başarıya ulaşmaması için büyük komplolara başvurduğunu belirtti.

"İslam devrimi ağır bedeller ödenerek gerçekleştirildi"

O dönemde farklı İslami mücadele veren bir çok hareketin bulunduğunu aktaran Bünül, "Fakat İmam Humeyni, Resulullah'ın (sav) verdiği mücadele metodunu kendisine şiar edinerek, mücadelesini sürdürdü. İmam Humeyni'nin yetiştirdiği gençler Akide, İlim ve Amel noktasında kendilerini geliştirmeleri üzerine İslam Devrimi gerçekleşti. Tabi İslam devrimi öyle kolay gerçekleşmiyor, İmam Humeyni (ra) ve arkadaşları bu uğurda ağır bedeller ödedi." dedi.

Bünül, ödenen bedellere İslami kıyam sırasında 1 günde 40 bin Müslümanın şehid edilmesini örnek gösterdi.

Program Bünül'ün konuşmasının ardından yapılan dua ile sona erdi. (Ahmet Bayram – İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.