Basel'de 15 ayrı milletten insan, her gün birlikte iftar ediyor

Basel'de 15 ayrı milletten insan, her gün birlikte iftar ediyor

İsviçre'nin Basel şehrinde yaklaşık 9 yıldır Ramazan aylarında her gün iftar yemeği veren Said-i Nursi Vakfı bu yıl da bu geleneğini bozmazdı. Vakfın iftar sofrasında 15 ayrı millete mensup Müslüman birlikte iftar edip, birlikte teravih kılıyor.

İsviçre'nin Basel şehrinde uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı, Ramazan ayının kentte en çok hissedilen adreslerinden biri olma özelliğini bu yılda devam ettirdi.

Kadın ve erkeklerin Ramazan boyunca Kur'an mukabelesi yapabildiği, Teravih Namazını eda edebildiği ve iftar yapabildiği   Said-i Nursi Vakfı, her gün 15 ayrı millete mensup Müslüman’ın birlikte iftar edebileceği bir ortam oluşturması ise vatandaşların takdirini topluyor.

“Türkiye’de böyle bir ortamı bulamayız”

Vakfın Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı çalışmaları İlke Haber Ajansı'na değerlendiren Cengiz Çelik isimli Ankaralı gurbetçi, iftar yemeğine ailece geldiğini belirterek, “15 senedir İsviçre’de yaşıyorum. İsviçre’de Ramazanlar  bana göre Türkiye’ye nazaran daha güzel geçiyor. Gerçekten çok güzel ortamlar var burada. Mesela şu anda burada verilen iftarda, değişik dilden, ırktan insanlar bir araya gelmiş. Türkiye’de böyle bir ortamı bulamayız, ama burada böyle ortamlar var. Her gün bir kardeşimiz burada iftar veriyor. Ailece geldik, erkekler bir yerde, bayanlar ayrı bir yerde, çok güzel bir ortam. Bunu organize edenlerden Allah razı olsun. İnsanlar kendi özel yaşantısından, ailesinden feragat ederek, böyle bir ortamı oluşturuyorlar” dedi.

“Bütün zorluklara rağmen bir şeyler yapılıyor”

İsviçre'de oruç tutmanın kolay olmadığını belirten Çelik, süre uzun olsa da oruç tutulduğuna vurgu yaparak, “Burada Ramazan ortalama 17 saat ile 17 buçuk saat sürüyor. Süre uzun olsa da oruç tutabiliyoruz. Çalışma şartları da söz konusu, mecbur çalışmamız gerekiyor. Zor geliyor ama tutabiliyoruz. Her şeye rağmen, bütün zorluklara rağmen bir şeyler yapılıyor.” şeklinde konuştu. (Ahmet Bayram – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler