Basel'de Regaib Kandili ihya edildi video

Basel'de Regaib Kandili ihya edildi video

Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaib gecesi, İsviçre’nin Basel şehrinde dualarla ihya edildi.

Hz. Muhammed (sav)’in ibadet temposunu artırdığı söylenen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ilk mübarek gecesi olan Regaib kandili  münasebetiyle, İsviçre’nin Basel kentinde  bulunan Said-i Nursi Camii yetkilileri tarafından düzenlenen programla,  gurbetçilerin katılımıyla  dualarla ihya edildi.

Bayanların da kendilerine tahsis edilen Vakfın lokalinden  sinevizyon aracılığıyla takip ettiği program, Kur’an tilavetiyle başladı.

“Duanın dili olmaz”

Seslendirilen ilahilerle devam eden programda, Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz mübarek gecenin önemine dair bir konuşma yaptı.

Yılmaz,  Müslümanların kandilini tebrik ederek başladığı konuşmasına,    Hz. Peygamber’in (sav) “Allah’ım Receb ve Şaban ayını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” Şeklinde  duası olduğunu anımsatarak, “Biz de Peygamberimizin bu duasını, her aklımıza geldikçe zikredelim. Duanın Türkçesini de yapabiliriz. Zaten duanın dili olmaz. Dua ve niyazın vakti de olmaz. Bir mevsimin açılışını, eğer Muhammed Mustafa (sav) yapmış ise, mutlak surette o mevsimde bereket, hayır, güzellik ve  takva vardır. Bizler de Peygamber’in (sav) mukaddimesini dua ile açtığı bu mukaddes mevsime, o heyecanı taşıyarak giriyoruz.” diye konuştu.

“Kandiller Allah’ın bize sunduğu bir Sofya-i ilahidir”

İslam’ın ilk yıllarından bugüne kadar ilim ve irfan ehlinin üç aylar mevsimine özel önem atfettiğini belirten Yılmaz, buna karşı  bazılarının Kandil gecelerinin ihya edilmesine karşı çıktığını belirterek, “Arapların bir tabiri var, ‘Tatmayan bilmez, tadan seni davet eder. Lezzetinden senin de istifade etmeni ister. İki cihan güneşi Muhammed Mustafa’nın (sav) yaptığı gibi. Peygamberimiz Recep ayını Allah’a (cc) nispet etmiş. ‘Recep Allah’ın ayıdır’ buyurmuş.   İslam alimleri Recep ayının ilk haftasında Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan geceyi Regaib kandili olarak ilan etmişler. Avrupa gibi bir yerde günahlar üzerimize rüzgar gibi geliyor. Allah bu vesileleri oluşturarak, ta ki arınalım, tövbe edelim, güzel bir kul olalım. İşte bu kandiller ve benzeri günler, Allah’ın bize sunduğu bir Sofya-i ilahidir” şeklinde konuştu.

Sohbetinin sonunda herkesi Recep, Şaban ve Ramazan ayını gücü nispetince ibadet, hayır ve hasenatla geçirmeye çağıran Yılmaz, Müşriklerin dahi savaşa son verdiği bu ayların, İslam Ümmetinin içinde buluğu krizden selametle çıkmasına vesile olması niyazında bulundu.

Program Molla Yahya’nın yaptığı dua ile son bulurken, program sonrası katılımcılara, Kandil münasebetiyle hazırlananan çiğ köfte ikram edildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.