Basın İlan Kurumundan personel eğitimi

Basın İlan Kurumundan personel eğitimi

​Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi, Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle TRC-3 bölgesindeki Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüklerinde çalışan personele “Kurumsal İletişimin Arttırılması” projesi kapsamında eğitim verecek.

Basın İlan Kurumu (BİK), Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle Mardin'de yerel basın çalışanlarına yönelik geçtiğimiz günlerde verilen “Yerel Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi” eğitimlerinin ardından, bu kez TRC-3 bölgesindeki Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüklerinde çalışan personele eğitim vermeye hazırlanıyor.

2-6 Nisan tarihleri arasında verilecek eğitimlerde Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelin kurumsal iletişim konusunda, deneyimsel öğrenme teknikleri ile desteklenerek bilgi, becerilerinin güçlendirilmesi ve kamu kurumlarının hizmet kalitesinin niteliklerinin arttırılması amaçlanıyor.

BİK Mardin Şubesi Müdürü Adnan Günbegi, İLKHA muhabirine, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personele olumlu katkılar sunacağını söyledi.

BİK proje ekibi tarafından “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüklerinde Çalışan Personelin Kurumsal İletişiminin Arttırılması Eğitimi” konulu proje hazırlandığını hatırlatan Günbegi, söz konusu projenin Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) başarılı bulunarak kabul edildiğini hatırlattı. 

Proje kapsamında 28 kişiye kurumsal iletişim eğitimi verileceğini kaydeden Günbegi, şunları söyledi:

“Basın İlan Kurumu olarak Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle Mardin'de yerel basın çalışanlarına yönelik ‘Yerel Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi’ eğitimleri vermiştik. 27-28 Şubat tarihleri arasında verdiğimiz eğitimlere 24 basın mensubu arkadaşımız katılmıştı. Bu eğitimin sonunda olumlu tepkiler üzere BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın katkılarıyla DİKA’ya ikinci eğitim başvurumuzu yaptık. Bu kez ise TRC-3 bölgesi dediğimiz Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta hizmet veren kamu kurum ve kuruluşların Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüklerinde çalışan personele yönelik düzenleyeceğiz. 2-6 Nisan tarihleri arasında 28 kişiyi Mardin’de misafir edip, vereceğimiz eğitimlerin ardından sertifikalarını vereceğiz. Eğitim sonunda kamu kurum ve kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler müdürlüklerinde çalışan personelin ihtiyaçlara uygun olarak görev yapabilme niteliği kazandırılması hedeflenmektedir. Bölgenin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kurumsal iletişim eğitimi alması halkla olan ilişkisinde daha ileri seviyede olmasını sağlarken aynı zamanda halk üzerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları algısının değişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca gerçekleştirilecek bu proje ile toplumun ve basın işletmelerinin kamu kurumları ile olan iletişimlerinin kalitesinin artırılması, kurumların hizmet kalitesinin yükseltilmesi, kurumların ürettikleri hizmetlerde vatandaş memnuniyetlerinin artması, kamuya olan güven ve algının değişmesine neden olacaktır. Bu vesile ile projede emeği geçen BİK proje ekibine, genel müdürümüz Yakup Karaca’ya ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a şükranlarımızı sunuyoruz."

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.