Basın Konseyi: Kaçırılan gazeteci bir an önce serbest bırakılmalı

Basın Konseyi: Kaçırılan gazeteci bir an önce serbest bırakılmalı

İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman'ın PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösteren Basın Konseyi, yaptığı açıklamada kaçırılan gazetecinin derhal serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

İSTANBUL - İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman’ın PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösteren Basın Konseyi, yaptığı açıklamada kaçırılan muhabir Ali Adıyaman’ın bir an önce serbest bırakılması için herkesi göreve çağırdı.

 

Gazetecilerin her geçen gün hedef seçildiğinin belirtildiği açıklamada, "Her geçen gün, gazeteciler ayrımcılığa uğruyor, örseleniyor, ötekileştiriliyor, hedef seçiliyor. Bu kez Diyarbakır’da İlke Haber Ajansı Muhabiri Ali Adıyaman’ın, yaptığı haberler nedeniyle, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığını öğrendik. Ülkenin neresinde olursa olsun, gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmelerini istiyoruz. Kamu yararı için çalışan gazetecilerin, güvence altına alınmasını bir daha talep ediyoruz.” denildi.

 

Kaçırılan gazeteci Ali Adiyaman’ın serbest bırakılması konusunda herkesin göreve çağırıldığı açıklamada, “Kaçırılan muhabir Ali Adıyaman’ın bir an önce serbest bırakılması için, başta İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarat servisleri ile ilgili tüm birimlerin konuya hassasiyetle eğilmelerini, Basın Konseyi olarak gazetecinin ivedilikle bulunması ve kurtarılması için, herkesi göreve çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.