Başkale’deki saldırı basın açıklaması ile kınandı

Başkale’deki saldırı basın açıklaması ile kınandı

Seçim çalışmaları yapan AK Partili heyete yapılan saldırı bu gün yapılan bir basın açıklaması ile kınandı.

Van’ın Başkale ilçesinde bir taziyeye katıldıktan sonra esnaf ziyareti yapan Ak Parti Milletvekili adayı Faruk Alpaslan ile Ak Parti İl başkanı Zahir Soğanda ve beraberindeki heyete saldıran ve HDP’li oldukları belirtilen kişiler bu gün yapılan bir basın açıklaması ile kınandı.

Saldırının, HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan’ın kardeşi ve Başkale Belediye Meclis Üyesi Selahattin Bozkurt, DBP Başkale İlçe Başkanı Senar Yıldız ve DTK Başkale temsilcisi Derviş Polat’ın öncülük ettiği belirtildi.

Saldırı ile ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan Ak Parti Van Milletvekili adayı Faruk Alpaslan taziye ziyaretinde bulundukları sırada HDP’li grubun sözlü saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek, “Demokrasiyi savunduğunuzu söylüyorsanız demokrat olun. Daha önce MHP’nin yaptıklarını sizler bugün Kürt halkına dayatamazsınız. Bizler burada asimilasyona karşı çıkacağız. Dinimizi, kültürümüzü, kimliğimizi muhafaza edeceğiz. Başkale halkı bizi bu zulümden kurtarın diyor.” şeklinde konuştu.

“Korkmayın! Gün namuslu olma günüdür”

Saldıran grubun içerisinde HDP’li vekil adayının kardeşi ve ilçe başkanın da kardeşinin olduğunu belirten Alpaslan, saldırıdan sonra kendisini arayan HDP’li Vekil adayının “saldırıdan haberimiz yok” demesini ise ciddi bulmadıklarını söyledi.

HDP’nin her fırsatta, başka illeri örnek vererek kendilerine saldırıldığını ve bu saldırılar üzerinden mağduriyet rolü oynadığını belirten Alpaslan, “Ya sizin burada yaptığınız nedir? Biz Başkale’de büro için yer kiraladığımız zaman bunlar gidip adamdan on katı haraç istiyorlar. Halka diyoruz ki: Korkmayın! Gün namuslu olma günüdür. Geleceğimizi tayin etme günüdür. Herkes bu seçimde korkmadan, hür iradesini ortaya koymalıdır. Saldırının ardından provokatörlük yapanların açıklamaları hiçbir şekilde doğruları yansıtmadığı gibi çok büyük mağduriyet rolüne büründüklerini de belirtmek istiyorum. Saldırının görüntüleri ve videoları elimizde mevcuttur.” Diyerek HDP’li lerin haberimiz yoktu demelerine de tepki gösterdi

“Hizmet yapmak HDP’ye ters gelir”
Partililerine yapılan saldırıyı kınayan Milletvekili adayı Burhan Kayatürk ise; HDP’nin bu dönem büyük bir çaresizlik içinde olduğunu söyledi.

Kayatürk, “Bir tarafta kendi damarlarındaki şiddet eğilimi, kin ve nefret var. Öbür tarafta barajı aşamayacaklarını ve bu şiddeki açıkça yaptıkları zaman kamuoyunda çok büyük bir tepki çekeceklerini iyi biliyorlar. Dolayısıyla şiddet huyunden vazgeçmek istemiyorlar. Fakat bunu da göstermeden yapmak istiyorlar. Onlara tavsiyemiz bir an önce bu kötü huylarından vazgeçsinler.” dedi (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler