Başkale’ye Meslek Yüksek Okulu

Başkale’ye Meslek Yüksek Okulu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Başkale’de Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için çalışmalar başlattı

Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Başkale çalışma Platformunun girişimleri sonucu Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Başkale’de Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için çalışmalar başlattı.

Çalışmalar kapsamında Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, Rektör Prof.Dr. Peyami Battal, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman ve Başkaleli esnaf ve tüccarlardan oluşan heyet Başkale Yatılı Bölge Okulu binasında incelemelerde bulundular.  

Y.Y.Ü. Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ve Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman ve Başkale Çalışma Platformu Üyeleri Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse’yi makamında ziyaret ettiler.

Başkale Meslek Yüksek Okulu’nun ilçede açılmasını istediklerini belirten Battal, bunun için altyapı şartlarının uygun olması gerektiğini söyleyerek,  “Bugün burada Van TSO Yönetim Kurulu ile birlikte incelemelerde bulunuyoruz. YİBO binasını gezdik. Önümüzdeki hafta teknik bir heyet binada teknik incelemelerde bulunacaklar. Oradan çıkarak rapor doğrultusunda hareket edeceğiz.” ifadesini kullandı.
 

Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ise Başkale Çalışma Platformu olarak ilçede Meslek Yüksek Okulu açılması için rektörle bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “YİBO Binasının kullanılması fikri var. Ancak teknik incelemeler yapıldıktan sonra karar verilecek. Yapılacak her çalışmaya Van TSO ve üyesi olduğumuz Başkale Çalışma Platformu olarak destek vereceğiz.” dedi.  (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.