Başkanlık uçağı Gül'den gizlenmiş

Başkanlık uçağı Gül'den gizlenmiş

10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi bitmek üzereyken sipariş edilen ve hangara yeni çekilen Köşk özel uçağının, Abdullah Gül Çankaya'ya çıktıktan sonra bir süre kendisinden gizlendiği ortaya çıktı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçilme sürecindeki skandalların, seçildikten sonra belli bir süre devam ettiği ortaya çıktı. Meclis'teki milletvekillerin oylarıyla Köşk'e çıkan Abdullah Gül'e ilk nezaketsizlik "devir-teslim töreni hazırlanmayarak" yapıldı. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre, Gül, Köşk'e çıktıktan sonra da bazı olumsuzluklarla karşılaştı. 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi bitmek üzereyken sipariş edilen ve hangara yeni çekilen Köşk özel uçağının belli bir süre 11. Cumhurbaşkanı Gül'den saklandığı öğrenildi.

Ak Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, konuyla ilgili dün akşam özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Çelik şunları söyledi:

Sayın Ali Babacan anlattı, ilk defa dün duydum. Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı zamanında Cumhurbaşkanlığının kullanımı için bir uçak sipariş edilmiş. Uçak gelmiş. Daha sonraki süreçte Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. 1 yıl boyunca bu uçak gizlenmiş. Zaman zaman hangarda bekletilmiş zaman zaman kendileri kullanmışlar.

Babacan bu uçağın hikayesini anlattı. Ve bütün bu yapılanlar Abdullah Gül'ün uçaktan haberdar olmaması için. Bir pilot gelip haber vermiş bu durumu. Böyle böyle bir uçağınız var sizin haberiniz yok demiş.

Ahmet Necdet Sezer görev süresi sona erdi 4 ay o makamı işgal etti. Hiçbir medya kuruluşu çıkıp da bu konuyu gündeme getirmedi. Bunu sorgulamayan ahlaksız zihniyet, Sayın Erdoğan'ın 13 gününü sorgulamaya başladı. Dün mecliste yaşanan rezalet buydu. 15 Ağustos'ta resmi gazetede ilan edilmiş, kesin sonuçlar yayınlanmadan Cumhurbaşkanı siyasi faaliyet yapamaz diye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılıgına basvurdular.

Başsavcılık'tan gelen açıklamada ise Recep Tayyip Erdoğan'ın fiili değil seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, siyasi faaliyette bulunmasında herhangi bir sakınca olmadığını belirtti. Başbakan hiçbir zaman anayasada bulunmayan siyasi yetkisini kullanmaz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.