Başörtüsüne hakaret eden Cumhuriyet yazarına ceza

Başörtüsüne hakaret eden Cumhuriyet yazarına ceza

Kaleme aldığı bir yazıda başörtülere hakaret eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgentürk, 13 Ocak'ta "Yeni kuşak türbanlılar" başlıklı bir yazı kaleme almış ve bu yazısında başörtülülere yönelik haddi aşan çirkin ifadeler kullanmıştı.

Özgentürk'ün haddi aşan ifadeleri büyük tepki toplarken bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Özgentürk'ün, yargılandığı davada bugün karar açıklandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Özgentürk katılmadı.

Müdahil avukatlardan Mustafa Doğan, duruşmada söz alarak sanık Özgentürk'ün gerekli cezayı almasının önemine dikkat çekti.

Sanık avukatın savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Işıl Özgentürk'ün, "halkı kin veya düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan, suçun işleniş şekli, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen neticenin ağırlığı, sanığın kastı ve kastın yoğunluğunu da dikkate alarak 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca bu cezayı, suçun basın ve yayın yoluyla işlenmiş olması gerekçesiyle yarı oranında arttırarak 1 yıl 6 aya çıkardı ve cezada başka bir artırım veya indirim yoluna gitmedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.