Başörtüsüne karşı yürüyen sözde eğitimciler...!

Başörtüsüne karşı yürüyen sözde eğitimciler...!

Başörtüsüne ve liselerde mescid açılmasına karşı çıkan Eğitim Sen üyesi bir grup gösteri yaptı.

Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler bugün Türkiye genelinde grev yapıyor. Eğitim Sen'in grevi, başörtüsü  ve okulallarda mescid açılması gibi gerekçelere dayanıyor. Birçok il merkezinde düzenlenen protesto yürüyüşleri için sendikadan yayınlanan bildiride, “Kamusal, bilimsel, demokratik, laik, kadrolu çalışma, güvenceli gelecek için, AKP’nin emir eri değil, emeğimizin tek sahibi olduğumuzu göstermek için, zorunlu rotasyondan, aday öğretmenlere sözlü sınav dayatmasından vazgeçilmesi için, baskılara, sürgünlere, soruşturmalara dur demek için, özgür bilim, nitelikli üniversite için, özel okul teşvikinden, zorunlu imam hatip dayatmasından vazgeçilmesi için,  memleketin dört bir yanında grevdeyiz!” dedi.

BAŞÖRTÜSÜNE  KARŞI GÖSTERİ

Kadıköy’de toplanan Eğitim-Sen üyesi  bir grup başörtüsünün ortaöğretimde serbest bırakılmasını ve imam hatip okullarını protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. Eğitim-Sen üyesi  yaklaşık 300 kişi Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. "Demokratik, Laik, Parasız, Bilimsel" yazılı pankart açan katılımcılar, "Zorunlu din dersleri kaldırılsın", "Gerici ırkçı eğitime hayır", "Cinsiyetçi eğitime hayır" ve "Sürgünlere ve rotasyona hayır" yazılı döviz taşıdı. Göstericiler yol boyunca "Hükümet istifa", "Okuluma dokunma" ve "Karanlığa geçit vermeyeceğiz" sloganları attı.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen kalabalık adına yapılan açıklamada  "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde geçtiğimiz günlerde yapılan değişiklikle her lisede ibadethane açma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, ortaokullarda ve liselerde başörtüsünü serbest bırakan bir değişiklik daha yapılmıştır. Siyasi iktidar, yıllardır eğitimde yaşanan ve içinden çıkılmaz hale gelen sorunların üzerini örtmek için yine din ve inanç istismarına soyunmuş, iç ve dış politikada yaşanan çözümsüzlüğün üzerini örtmek için bir kez daha başörtüsüne sarılmıştır." ifadesi kullandı.

Din derslerinin kaldırlması gerektiği de savunulan açıklamada, "Yıllardır demokratik, bilimsel ve laik eğitim isteyenlerin öncelikli talebi olan zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda adım atılmamış, bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, farklı inanç gruplarına tek bir dini inancın ve tek bir mezhebin zorla öğretilemeyeceğine hükmederek Türkiye'yi bir kez daha mahkum etmiştir. Okullarda başörtüsü serbestliği kararının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin zorunlu din dersinin kaldırılması kararının hemen ardından alınmış olması dikkat çekicidir" denildi, başörtüsünün öğrencilere baskı aracı olduğu iddia edildi: "MEB'in bu kararı, çocukların kendi özgür iradeleriyle karar veremediği, aile, toplum ve iktidar baskısının bu kadar yoğun ve belirleyici olduğu bir dönemde, özellikle kız öğrenciler için yeni baskılar ve dayatmalar gündeme getirmektedir." denildi.

Bugün İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde derslere girmeyerek eylem yapan Bu arada Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin gösterilerine bazı şehirlerde polis müdahalesi vardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.